Kekkai Sensen

Kekkai Sensen

12/03/2019 Off By boris

Свръхзвукови маймуни, вампири, говорещи рибари и всякакви различни свръхестествени чудовища, живеещи заедно с хората – това е част от ежедневния живот на лота на Хелсалем, известен преди като Ню Йорк, от известно време. Когато преди три години се отваря вратата между Земята и Отвъдното, нюйоркчани и същества от другото измерение бяха хванати в капана на непроницаем балон и бяха принудени да живеят заедно. “Везни” е тайна организация, съставена от ексцентрици и свръхчовеци, чиято задача е да поддържат реда в града и да се уверят, че хаосът не се разпространява в останалия свят. Преследвайки фотография като хоби, Леонардо Гледай живее нормален живот с родителите и сестра си. Но когато той получава „Всевиждащите очи на боговете“ за сметка на зрението на сестра си, той отива в лота на Хелсалем, за да й помогне, като намери отговори за тайнствените сили, които е получил. Скоро се сблъсква с “Везни”, а когато Лео неочаквано се присъедини към редиците им, той получава повече от това, за което се е пазарил.“Kekkai Sensen” следва злополуките на Лео в най-странното място на Земята с неговите еднакво странни другари – тъй като обикновеното момче неволно вижда живота си за необикновеното.

Изкуството и анимацията в това аниме са твърде впечатляващи за думи. Студио “Bones” излезе отново, за да улови обкръжението на ню-йоркския сблъсък със свръхестествени същества с толкова много подробности, като също така и да даде всичките си усилия на изключително добре анимираните и най-добри екшън сцени. Това отчасти се дължи на режисьора на “Киоусоу Гига и Рие Мацумото”, използващи изключително интересни и стилистични избори за ъгъла на камерата и наслагвания за по-добро предаване на сцената или просто за запазване на нещата интересни, дори когато са просто герои, които правят някаква експозиция.

Това аниме има художественото усещане и сюжет, за да блесне и всеки елемент от него въплъщава темата за това, което прави града Ню Йорк идеално място за култури и идеи от разнообразни герои до различни музикални жанрове за разнообразното население от чудовища, суперлюдини и различните истории, които те разказват. Това аниме определено е едно, което не е за изпускане.