Houkago no Pleiades

Houkago no Pleiades

12/03/2019 Off By boris

Няма ограничения в “Houkago no Pleiades”. С телескоп в ръка, Субару е настроена да отиде в стаята за наблюдение на училището си, за да види гледката на нощния метеорен дъжд. Това, което най-малко очаква е, че зад вратата на обсерваторията не е звездното небе, а пищна градина, пълна с блестящи фонтани и мистериозно младо момче с дълга червена коса.

Но градината скоро изчезва, сякаш Субару само си я е представяла. Всичко, което остава от тази брилянтна гледка, е странно, подскачащо същество, което я отвежда до друга вълшебна врата, заета от други момичета в магически костюми като вещици. Откровенията започват да удрят Субару едно след друго: едно от момичетата в стаята е приятелката й от детството Аои, малкото петно ​​е всъщност чужденец от вида, наречен Плеядианци, които се опитва да се върне у дома, а Субару е избрана от него да стане най-новият член на тяхната група!

Сега мечтите на Субару за звездите се сбъдват, тъй като тя и нейните приятели се опитват да съберат парчета от Плеядския космически кораб, за да върнат съществото в дома му. Но те не са единствените след частите на двигателя и нямат представа защо!

По отношение на историята, “Houkago no Pleiades” следва доста типична магическа тема за момиче с по-скоро уникален фон. Сюжетът се върти около група момичета в след училищен клуб, които се опитват да помогнат на чужденец от звездния клон на Плеядите да се прибере у дома. За тези от вас, които не знаят, Субару е японското име на звездния клон на Плеядите.

Трудно е да се препоръча това аниме на много хора, най-вече по-младите зрители. То преминава между няколко различни жанра и извежда много идеи, които е трудно да се комбинират. Самата история е сплотена, но тя все още се чувства доста странно, като се има предвид обстановката на магическите момичета. То се чувства по-скоро като твърдо научно-фантастично аниме, което трябва да бъде малко по-сериозно и да включва герои, различни от група момичета в клуб след училище.