Noblesse

Noblesse

12/03/2019 Off By boris

В изоставена сграда в Южна Корея се намира бял ковчег, от който се издига Кадис Етрама Ди Райзел “Рай” – невероятно красив, достоен и благороден човек. Събуждайки се в това непознато време, Рай трябва да потърси някой, на когото да се довери – неговия верен спътник Франкенщайн. За да започне с това начинание, Рай се опитва да се слее с човешкото общество, като превърне старомодните си дрехи в девствения блейзер на близката гимназия “Йе Ран”. Както се оказва, директорът на училището е неговият слуга Франкенщайн.

След сън през последните 820 години, Рай изисква помощта на Франкенщайн да се адаптира към сегашното общество, така Франкенщайн го записва като нов ученик, за да му помогне да разбере съвременното общество и да преживее нормален живот. Плановете на Франкенщайн обаче скоро се провалят не само заради проблемите, произтичащи от съвременното общество, но и от нерешени конфликти с него и смутеното минало на господаря му. Оставен без друг избор, Рай трябва да прибегне до използването на своята тайнствена сила, за да защити онези, на които държи.

Цялостното усещане на тази “manwha” (корейска манга) е невероятно. Когато за пръв път започнах да чета тази поредица години назад, мислех, че творбата е малко странна в началото. Бъдете търпеливи и изкуството ще се подобри значително. Комедията, открита в “Noblesse”, е в собствена дивизия.

Ще се окажете буквално търкаляйки се на пода с хумора, който Рай носи в поредицата, когато се опитва да се справи с новата си среда. Последователността на действията е чиста победа, оставяйки тръпки и мразове за запалените читатели. Историята се върти около тема вампир и откривам, че въпреки че не е някаква драстична промяна и нов поглед към вампирската манга, благородният поглед към вампирите е фокусна точка за вампирите, благородниците и хора. Историята се развива добре и има потенциал за много повече стотици глави, да бъдат направени преди серията да бъде сключена.