Komi-san wa, Comyushou desu.

Komi-san wa, Comyushou desu.

12/03/2019 Off By boris

Това е първият ден на Шуко Коми в престижната частна гимназия в Итан и тя вече е достигнала статута на училищната Мадона. С дълга черна коса и висок, грациозен външен вид, тя привлича вниманието на всеки, който я среща. Има само един проблем – въпреки популярността й, Шуко е ужасен в общуването с другите.

Хитохито Тадано е вашето средно училище. Със своя жизнен девиз “прочетете ситуацията и се погрижете да стоите далеч от неприятности” той бързо установява, че седенето до Шуко го е направило враг на всички в неговия клас! Един ден, нокаутиран случайно, Хитохито по-късно се събужда от звука на „мяу“ на Шуко. Лъже, че не е чул нищо, което е накарало Шуко да избяга. Но преди да успее да избяга, Хитохито предполага, че Шуко не е в състояние лесно да говори с другите – всъщност никога не е успяла да направи един приятел. Хитохито решава да помогне на Шуко с целта й да направи сто приятели, за да преодолее разстройството си в общуването.

“Komi-san wa, Comyushou desu.” има проста предпоставка, главният герой Коми е обожавана от всички в класа си и хората като цяло, но тя има основен проблем в комуникацията. Тя изобщо не може да говори с хората, нервира се лесно за най-простите взаимодействия и никой не забелязва това, докато Тадано не я забележи и стана първата й приятелка. След това срещаме нови хора и обикновено всяка глава има някаква кратка история, която е наистина интересна и забавна.

Очевидно е, че мангата все още не е завършена, така че не искам да му дам добра оценка точно сега. Надявам се, че мангата продължава да напредва по начина, по който има, и да развива нови истории по пътя. Това е една от любимите ми манги, която се публикува в момента и ако тя продължи по този начин, тя ще бъде фантастична серия. Ако обичате романтика или комедия, вероятно ще ви хареса тази манга.