Ballroom e Youkoso

Ballroom e Youkoso

14/03/2019 Off By boris

Тъй като няма никакви мечти или планове за бъдещето, третата година средната ученица Татара Фуджита копнее да намери нещо, което може да преследва от все сърце. Първоначално често се тормозят и изнудват заради липсата на доверие, животът на Татара се променя, когато се спасява от престъпници от човек на име Канаме Сенгоку. Неговият спасител, инструктор по танци с мотоциклетизъм, придвижва Татара в танцовото студио на Огасавара, погрешно вярвайки, че момчето гледа флаера на студиото.

След това Татара си партнира със своя съученик и квалифицирана танцьорка Шизуку Ханаока, когато се съгласи на пробен урок. На следващия ден, след като са били тормозени и само за да бъдат спасени отново, той моли студиото да го научи да танцува с надеждата да промени образа му. Сега навлизайки в ярък и забързан нов свят, Татара посвещава времето си на танци, докато прелита над танцовата зала.

Разбира се, сюжетът сякаш до известна степен следва обичайния ритъм, тъй като главният герой (Фуджита Татара), който започва от нула и продължава да практикува, да стане пълноправен танцьор. Но това не означава, че историята е плоска. Напротив, той е пълен с вълнуващи възходи и падения, които стават по-вълнуващи по глави.

Това е благодарение на реалистичните герои, с които се запознаваме и лесно можем да ги симфатизираме веднага. Запознаваме чувствата на Фуджита, когато той отчаяно се опитва да стъпи в света на танците, да се бори чрез състезания, да прави важни познания и да се изправя пред истините за танците, но също и за себе си.

Препоръчвам тази спортна манга на всеки, който е готов да даде шанс на една история за балните танци, която е едновременно забавна и сериозна. Парцелът просто се разгръща бавно, но търпеливите ще бъдат възнаградени със сигурност. Дори и да не знаеш нищо за танците, точно като мен.