Baby Steps

Baby Steps

01/05/2019 Off By boris

Уменият и методичен ученик Ейичиро Маруо решава да се упражнява повече, през малкото свободно време, с което разполага, защото се тревожи за здравето си. Поради тази причина, след като вижда флаер, той се присъединява към “Южния тенис клуб” в началото на първата си година в гимназията. По време на безплатния си опит в клуба той се среща с Нацу Такасаки, още една ученичка от първата година, която е решена да стане професионален тенисист заради любовта си към спорта. Обратно, животът, ориентиран към изучаването на Ейичиро, съществува, защото той вярва, че той е човек на място и трябва да да направи каквото трябва, а не защото каквото харесва. Въпреки това, неговите монотонни дни приключват, тъй като, колкото повече играе тенис, толкова повече той се вълнува от него.

“Baby Steps” е историята на едно момче, което се възползва максимално от своята трудолюбива и перфекционистка природа, за да развие свой собствен уникален стил на игра. Малко по малко уменията на Ейичиро започват да се подобряват и той се надява да застане на равна нога с най-добрите играчи на тениса.

Обикновено тази поредица е за перфектния ученик Маруо Еичироу (наричан още Ей-чан) и той живее нещастен живот. Живот на учене, за да радва родителите си. Но какво наистина го прави щастлив? Той решава да се заеме с тенис, без да има никакъв предишен опит в спорта. Тогава започва любовта му към тениса. Също така е наистина провокиращо да се види как, Маруо си води бележки в практиките си и как включва изучаването и вземането на бележки в мачовете си. Това е толкова различен характер, с това, което сме свикнали да виждаме и потенциалът на Маруо, докато тренира и води бележки, е безкраен.

Силно препоръчвам това аниме не само на хора, които обичат да гледат спортни анимета, но и на всички. “Baby Steps” заема много различен подход по отношение на спортното аниме и заслужава повече признание за това колко добре е преминал цялостния сюжет.