The Breaker: New Waves

The Breaker: New Waves

01/05/2019 Off By boris

3След като майсторът на Ши-Уун, Гоомоонрьонг, прекъсна ки-центъра си, оставяйки го неспособен да използва своите бойни изкуства, той решава да напусне света на Мурим и да продължи с нормалния си живот: да ходи на училище, да се прибере у дома при майка си и да продължи всекиднвения си живот. Въпреки това, Мурим има и други идеи.

Открит като единствения истински ученик на Гоомоонрьонг и му е поверен медальонът “Phoenix” на клана “Sunwoo” от лейди Сосул, което го прави междинен лидер на клана “Sunwoo” – светът на Мирим не е толкова готов да остави Ши-Уун да си тръгне. С новия си статут враговете, които Ши-Уун никога не е срещал преди да се появяват пред него, като организацията, известна като “Войници под командване”. Те възнамеряват да се отърват от него заради собственото си благоденствие, но как ще се защити Ши-Уун, без неговият ки център да остане непокътнат?

Историята на “New Waves” е, че Ши-Уун, след събитията на “The Breaker”, трябва да се справи с живота без бойни изкуства. Въпреки това той все още е насочен към ученика на “Nine Arts Dragon”. По време на една от тези срещи, Ши-Уун среща едно огнено момиче на име Дженее, на която е наредено да го защитава от хората от клана “Sunwoo”. По-късно се разкрива, че кланът “Sunwoo” иска Ши-Уун да бъде новият им лидер и по този начин започва историята на “New Waves”.

Преобладаващият сюжет на “New Waves”, е този как Ши-Уун се опитва да се справи с това, че е в един свят на бойни изкуства, без вече да може да изплозва бойни изкуства. За тези, които са чели “The Breaker”, това изглежда като че ли нещата са се завъртяли в пълен кръг, до това как нещата са били в началото на “The Breaker”. Това може да направи сюжета да изглежда, като да се движи бавно или сякаш “нищо” не се е случило в течение на 10 глави, но позволете ми да ви кажа, бавното натрупване се отплаща много в по късните глави. Като цяло бих казал, докато историята е много “основна”, тя се справя добре с изграждането и ви кара да искате да знаете какво ще се случи в следващата глава.