Bakumatsu

Bakumatsu

14/09/2019 Off By boris

Бакумацу е епоха, в която душите на младите мъже горяха от тревога за бъдещето на своята страна. Такасуги Шинсаку, войник на късмета от Чошу, се е промъкнал на борда на правителствен кораб със своя партньор Кацура Когору, в търсене на мистериозен “часовник” със силата да манипулира времето, за който се страхуват, че правителството желае да запази за себе си. Вместо да позволи на такава сила да попадне в грешни ръце, Такасуги планира да унищожи артефакта, но след като го намира, артефактът бързо е откраднат, принуждавайки двойката да последва тайнствения крадец до седалището на правителството в Киото. Въпреки това, когато пристигат в столицата, те откриват, че правителството е свалено и божеството Сусано сега царува на тяхното място. Улиците на града и хората в тях са много по-различни, отколкото Такасуги и Кацура си спомняха. Времената може да са се променили, но мисията им не е – Такасуги и Кацура решават да възстановят времето си и да спасят нацията си от злобните сили, които се опитват да я отвлекат.

Играта с елемента на времето във всяко аниме трябва да е направена добре. Не може да се направи по начин, по който протагинистите се натъкват на предлог, преодоляват го, само за да е рестартиран от злодея, който се връща назад във времето и заменя този обект отново МНОГО пъти. Няма напредък в сюжета, епизодите се чувстват като пълна загуба на време и не е изградено напрежение. Нито веднъж това аниме не ме остави да изпитвам трепет в очакване, какво ще се случи по-нататък. Всичко е предсказуемо и нищо не е оставено на въображението на зрителя.

За разлика от несъюествуващата сюжетна линия на анимето, анимацията и озвучението са ще годе сносни, което някак си го издига в моите очи. Препоръчвам ви, ако имате намерение да гледате това аниме, да прочетете мангата, понеже в нея цялата концепция е обяснена много по добре.