Hanebado!

Hanebado!

13/09/2019 Off By boris

След смазващото си поражение с 21-0 на Националния турнир по бадминтон за юноши, любовта към спорта на Нагиса Арагаки започва да се променя. Неспособна да се справи с травмата от загубата, тя започва да тероризира членовете на своя гимназиален клуб по бадминтон. Изморителните ѝ тренировки довеждат някои до ръба на сълзите, докато други напускат клуба направо. Тъй като отборът губи членове и новите перспективи са твърде ужасени, за да се присъединят, бъдещето на бадминтон клуба изглежда изключително мрачно.

Тоест, докато Кентару Тачибана не се присъедини, като новия главен треньор. Той не само е играч на олимпийско ниво, но и идва с тайно оръжие: Аяно Ханесаки, момичето, което победи Нагиса преди шест месеца. Аяно обаче не е съперницата, която Нагиса си спомня, а момиче с конфликтни чувства, което иска да се дистанцира от бадминтона. С бъдещето си в спорта сега на линия, Нагиса трябва да намери начин да се изправи срещу страховете си от неадекватност, да излекува затрудненото сърце на съперничката си и да донесе победа на бадминтон клуба на гимназията Китакомачи.

Първоначално щях да гледам това аниме само заради чувството за конкурентност между главните герои. Въпреки това, “Hanebado!” ме убеди да инвестирам в неговия главен герой от първите няколко епизода. Срещаме една цветна група, която включва Аяно, Нагиса, Рико и Елена. От първоначалното ми впечатление ми напомни за герои, които се опитват да направят име за себе си. Но колкото повече и повече историята напредваше, имах чувството, че някои наистина се напъват до краен предел.

Най-забележимият герой е Аяно, тя влиза в безумен режим, подобен на звяр, когато е мотивирана. За някои от нейните мачове се забелязва да са екстремни, като случая с Каоруко. Анимето изразява нейната личност, като прекалено конкурентна до степен, в която може да е токсично да гледате мачовете й. От друга страна, мисля, че Айано е в състояние да изведе природата на бадминтона до ниво, за което хората не са предвиждали.