Sirius

Sirius

12/09/2019 Off By boris

През 1930 г. вампирите са проникнали в Токио, за да се угощават от нищо неподозиращите му граждани. Докато броят на жертвите продължава да се увеличава, властите на града решават да наемат “Jaegers” – странна, разнообразна група от хора, натоварени с “V Shipping Company”, за да ловуват вампири по целия свят. Носейки калъфи с музикални инструменти, за да прикрият своята идентичност, “Jaegers” се бият с вампирите със същата безпощадност, демонстрирана от техните врагове.

Юлий, най-квалифицираният войн на “Jaegers”, е единственият оцелял от нападение на вампири в родното му село. Използвайки силата, предоставена от кръвта на върколака, той работи със своя екип, за да подпомогне правоприлагането на Токио с проблема с вампирите в града. Макар и под предлог, че помагат на полицията, “Jaegers” всъщност се борят срещу вампирите над мистичния Ковчег на Сириус. Със силата си да променя съдбата на света, Юлий и приятелите му трябва да намерят артефакта, преди вампирите да могат да го използват за постигане на разрушителните си цели.

Оригинална серия, направена от “P.A”. Техните творби могат да бъдат малко стреляне на посоки. Но тук е трудно да свалите очи от изключителното визуално качество на това аниме. От първия епизод до края на анимето, всичко изглеждаше плавно и в стил на 30-те години. Вампирите са проектирани с заплашителен поглед и действието им говори само за себе си. Очаквайте графичното насилие да се случва често в анимето, включително кръв да се разлее, когато някой бъде ухапан брутално или нещо му бъде откъснато. То продава своята фен услуга, за да направи вампирското общество да изглежда толкова опасно, колкото може да бъде.

Самите “Jaegars” имат отличителен външен вид, особено сините очи и прическата, които са запазената марка на Юлий. Други като Михаил и Евграф са облечени по по-джентълменски начин, като измама на истинската им същност. Трябва също да спомена, че героите от поредицата всички говорят в родния си тон, независимо от произхода си. Повечето от тях предават своите личности до край. По подобен начин тематичните песни в анимето добавят усещане за тъмна мелодрама със смущаващо настроение.