Dragons Rioting

Dragons Rioting

12/09/2019 Off By boris

Като 6-годишен Ринтаро е диагностициран със синдром на Хенисей Ташу Иджу (известен също като синдром на Хентай), заболяване, което би могло да го убие, ако стане сексуално възбуден. За да го спаси и да му осигури начин да живее максимално нормален живот, баща му го учи на начините да контролира тялото и ума си в продължение на десет години в планината, с бойното изкуство на “Koei Sougetsu”. Когато е на 16, той избира да се запише в гимназията в Нангокурен, за която той предполага, че е най-голямото училище само за момчета в страната, но всъщност е най-голямото училище за момичета, което току-що е променено от мъжко.

В първия си ден той се натъква на мащабна битка и научава, че първото правило на училището е, че то „спазва закона на природата“, което превърна кампуса в среда, подобна на военна зона. Сега Ринтаро вижда прехвърлянето като своя мисия, но ще бъде ли толкова лесно сега, когато е хванал окото на 3-те „Дракони“, нахалните жени лидери на трите най-големи фракции наоколо?

Тази манга има доста солиден сюжет, тъй като наборите от способности са доста добри, сцените са добре хореографирани, а изкуството определено я прави да изглежда доста наперена, макар че изглежда доста случайна. Освен това има страхотен набор от знаци, с голям брой интересни персонажи с разнообразие от личности и доста добри дизайни. Освен това има страхотен хумор, с голямо разнообразие и към него, но с постоянните препратки към други произведения и такива, които се открояват като най-смешни. И като цяло има наистина добро изкуство, което е просто удоволствие да се гледа само по себе си. Тези аспекти правят манга приятна за четене от началото до края, без изобщо да се почувства като случна. Холистично обаче има един основен проблем, в който няма усещане, че има голяма част от историята. Има настройка и след това има отделни епизоди, но няма чувство, че наистина има нещо, което би могло да се счита за всеобхватна история.