Bokura wa Minna Kawai-sou

Bokura wa Minna Kawai-sou

25/04/2019 Off By boris

Казунари Уса е първокурсник в гимназията, който ще започне да живее сам, защото родителите му сега работят в друга област. Развълнуван от новия си независим живот, той се надява да преживее тийнейджърските си дни, без да се притеснява и да се занимава с някакви странни хора, но тъй като скоро открива, новия му пансион “Kawai Complex” далеч не е обикновен.Различните наематели в “Kawai Complex” са доста ексцентрични личности. Широсаки, съквартиранта на Казунари, е перверзник и мазохист, Маюми Нишикино, погранична алкохолна офис дама, мрази двойките заради нещастния си късмет с мъжете и Саяка Ватанабе, привидно невинна ученичка, която обича да води хората. Шокиран от липсата на прилични хора в новата си резиденция, Казунари е на път да напусне, когато се натъкне на срамежливата в старши ученичка Рицу Каваи и бавно се влюбва в нея.

Трудно е да се създаде романтично “shoujo” аниме, което не се чувства като прибързана, особено в рамките на 12 епизода. В рамките на едно “shoujo” обичам да виждам хубава стабилна прогресия между двата скоро цъфтящи героя. Това е точно това, което получих с “Bokura wa Minna Kawaisou” – това е “shoujo”, което не е прибързано. Въпреки това завършва в кулминация – и без нужда от втори сезон да завърши всичко, първият сезон е доста безсмислен.

Анимацията и звукът са област, в която това аниме се отличава. Звукът е съвършен, всичко от въртенето на педалите на велосипедите до шумоленето на чаршафите, когато някой се събуди, се чува, всичко е там. Изкуството е доста специално, цветовете са живи и приятни за очите. Призовавам всички, които все още не са видели тази серия, да я изтеглят и да я пробват. Дори само гледайте първия епизод и сравнете качеството с някой други подобни анимета от жанра, ще се насладите и оцените изкуството повече и ще намерите анимето по-приятно.

Очарователните и любезни герои са много трудни за излъчване в аниме, по-специално, когато виждаме даден спектър от личности от срамежливата интровертна Рицу до необичайно / страховития Широсаки до дисфункционалната Маюми. Дори и с това всички в това аниме необичайно взаимодействат в хармония един с друг и аз съм сигурен, че ще намерите някой от това аниме, което ще гравитира към вас.