Bubuki Buranki

Bubuki Buranki

22/01/2019 Off By boris

След 10 години далеч от дома Азума Казуки нямаше представа какво го очаква при завръщането му. Той със сигурност не е очаквал да бъде атакуван от десетки тежко въоръжени хора и задържан като затворник. За щастие, престоя на Азума в плен е кратък. Придържайки странно чувствително оръжие – известно като “Бубуки” – в дясната си ръка, приятелката му от детството, Коган Асабуки, го спасява.

След като избягва, Азума научава, че той също има властта да контролира “Бубуки”. Заедно с новите си спътници той трябва да съживи титана на “Буранки”, наречен Обу, който спи някъде дълбоко под земята. С това знание и цел, пред Азума се открива нов път за разкриване на истините зад “Буранки”.

“Бубуки Буранки” се усещаше като експериментално аниме за мен. Това произлиза от начина, по който беше представена анимация, история, дизайна на героите и т.н. .Като цяло просто се чувствах, като че ли това аниме е било освободено като експеримент за нещо по-голямо в бъдеще. Сюжетът винаги се чувстваше като нещо, което липсваше или писателите просто представяха нещата твърде объркващи.

Изкуството, дизайните и анимациите зависят в голяма степен от “CGI”. Намерих това за уникално и може би за необичаен и доста интересен метод, което ме кара да искам отново да доведа до “Експерименталната теория”. Друго нещо, което бих искал да спомена, са битките и екшън сцените. Те са прекрасни, красиви и най-важното за “MECHA” аниме. Битките между потребителите на “Bubuki” винаги са вълнуващи за гледане! Понякога ми се струваше, че гледам сцени от видео игра, всъщност мисля, че това е думата, която искам да използвам, за да обобщя анимацията и изкуството, използвани в “Bubuki Buranki”. Цялото аниме изглежда просто като видео игра.

Като цяло, искам да кажа “Bubuki Buranki” е добре изпипано до известна степен, но просто ми беше трудно да се впусна в историята и заговора. Накрая, силно вярвам, че “Bubuki Buranki” би могло да бъде много по-добро от това, което беше представено пред зрителите.