Dagashi Kashi

Dagashi Kashi

05/01/2019 Off By boris

В провинцията се намира един сладък магазин, управляван от семейството на Шикада от девет поколения насам: Шикада Дагаши, малък бизнес, който продава традиционни японски бонбони. Въпреки това, въпреки исканията на баща си, Коконоцу Шикада, амбициозен художник на манга, категорично отказва да наследи семейния бизнес.

Това обаче започнва да се променя с пристигането на ексцентричната Хотару Шидаре. Хотару е в търсене на бащата на Коконоцу, с цел да го върне на работа за компанията на семейството си, Корпорацията Шидаре, световен производител сладкиши. Макар старшият Шикада първоначално да отказва, той заявява, че ще промени мнението си при едно условие: ако Хотару може да убеди Коконоцу да поеме семейния магазин. И така започва мисията на Хотару да просвети момчето в истинската радост от вкусни и носталгични дагаши бомбони!

Много хора твърдят, че Дагаши Каши не е нищо повече от една голяма реклама за Дагаши. Това може да е или не е вярно. Може би, ако сте японец и сте израснали на Дагаши, тази серия вероятно е толкова късче от живота, че е скучна. Като някой, който наистина се интересува от начина на живот на японските граждани извън аниме и поп културата, открих, че това аниме е доста образователно! Не само че никога не бях чувал за Дагаши, преди да гледам епизод 1, но също така ме погледна в японското детство и израснах в японската провинция.

Също така обичам и глупавите герои, особено Хотару. Ако се интересувате от японската култура като цяло и се наслаждавате на светлината си, тогава “Dagashi Kashi” е за вас! Също би помогнало и ако сте ценител на храна и анимета от подобен стил. Ако наистина искате да се впуснете, в този свят на сладки изкушения и да научите нещо ново за японската култура и начина им, на провинциален живот. То тогава сърдечно ви препоръчвам това аниме.