Musaigen no Phantom World

Musaigen no Phantom World

05/01/2019 Off By boris

Фантомите са свръхестествени обекти като призраци или “йокай”, които доскоро се смятаха за суеверие. Въпреки това, когато вирус, който заразява мозъка се разпространява в обществото, възприятието на хората за света се променя, тъй като митичните същества се разкриват и всички разбират, че през цялото време са живеели заедно с човечеството. Този вирус също е засегнал значително тези от следващото поколение, което им позволява да развият специални способности, които те могат да използват за борба срещу опасните фантоми.

Харухико Ичию и Май Каваками са двама от тези, на които е дадена такава сила, тъй като Харухико притежава способността да призовава и запечатва фантоми чрез рисунки, докато Май придава силата на елементите на бойните изкуства. Заедно, заедно с приятелския фантом Руру, те образуват “Екип Е” на Академия Осия, който работи за справянето с тези често пакостливи същества. В един свят, в който истинското и сюрреалистично преплитане, “Musaigen no Phantom World” следва приключенията на група приятели, докато те се справят с ежедневните проблеми, причинени от фантоми.

Има много неща, които ми се сториха интересни и не толкова интересни за “Musaigen no Phantom World”. Може би едно от най-забележителните неща за анимето е, че цялата история, герои и други неща, свързани с сюжета, се използват изключително добре. По време на гледане на това аниме, усещах, че съм виждал този тип аниме със същите концепции, сюжети и подобни герои, твърде много пъти. Не ме разбирайте погрешно, самото аниме е доста прилично, добро количество забавни моменти и има моменти, в които се откроява от останалите, но просто не мисля, че първоначалният създател и “KyoAni” са използвали пълния си потенциал за правене аниме адаптации.

В края на краищата това аниме получава средна оценка в моите очи, защото има много потенциал или по-скоро неизползван потенциал в него. Като цяло се почувствах сякаш “Musaigen не Phantom World” беше просто аниме, което е приятно за гледане. Нищо твърде необичайно или екстравагантно достатъчно заслужаващо да се спомене. Лично аз вярвам, че това ще бъде заглавие, което скоро ще бъде забравено. И накрая, да, трябва да се съглася, че не е най-хубавото нещо да се излезе от анимациите на Киото за този сезон… Анимацията беше страхотна, музиката беше добра, но цялостното представяне беше посредствено.