Danna ga Nani wo Itteiru ka Wakaranai Ken

Danna ga Nani wo Itteiru ka Wakaranai Ken

25/03/2019 Off By boris

Макар да не можеха да бъдат по-различни, любовта успява да разцъфти между Хаджиме Цунаши, хардкор отаку, който се затваря в дома си, докато прекарва живота си в блога му и съпругата му Кауро – трудолюбива офис дама, контрастна на него по всички начини. Както тази невероятна двойка открива, любовта е много повече от просто първа целувка или сватба. Годините, които идват след това в пътешествието на брака, носят със себе си много радости и предизвикателства. Дали се дължат на странните им личности или на особените хора около тях, Хаджиме и Каору се намират в разнообразни и смешни лудории. Но въпреки борбите, с които се сблъскват, любовта, която ги свързва, ги насърчава да се движат напред и да се стремят да станат по-добри хора, за да донесат щастието на партньорa си.

Ако някога е имало аниме, което да бъде цинично, “Danna ga Nani wo Itteiru ka Wakaranai Ken” ще бъде това аниме. То е за офис дама, омъжена за отаку и изследва конфликта между тези начини на живот по лек и хумористичен начин. Има буквално някой истории за отаку, които не се занимават с този конфликт; това е единственото нещо, което ги отличава като група от останалата част от обществото. На практика това е малко повече от утвърждаване на стереотипите, които сега са толкова ясно дефинирани, че всяка промяна от тях ще извади от тяхната автентичност. Нищо повече не може да се направи в пародията на Отаку и нищо не е останало неизказано.

Ако това не беше достатъчно основание да бъде цинично за “Danna”, това не е дори най-голямата пречка, пред която е изправенo. To не е пълнометражна телевизионна поредица или дори OVA, тo е серия от тринадесет петминутни късометражни епизода. Ограниченията, които създават, са по-скоро присъщи на жанра. Продуцирането на нещо наистина ценно в този формат е изключително трудна задача, както е видно от предишни примери. Повечето се отказват от всяка надежда да разкажат каквато и да е обща история, а вместо това да се съсредоточат или върху отделни сцени или на случайни партиди с примамки. Но студиото се е справило много добре в тази поредица, както ще разберете, като я гледате.