Sacred Seven

Sacred Seven

25/03/2019 Off By boris

Алма Тандоджи живее самотен живот. Един ден Рури Алба, момиче, придружено от своя иконом и прислужници, го посещава. Като знае, че силата на Свещените Седем е латентна в Алма, тя го моли да й даде заем. Той обаче отказва и я прогонва, тъй като наранява мнозина с необичайната си сила в миналото.

Междувременно в това спокойно градче в района на Канто изведнъж се появява дяволско тъмно същество. Само силата на Алма на Свещените Седем може да се бори срещу нея. Но Алма просто оставя силата му да работи на затруднение и нещата започват да се влошават. Рури вдигна скъпоценния си камък, за да освободи истинските му способности, Душата ми, давам ти. С вписаните в него желания на Рури ще успее ли Алма да победи Тъмния камък?

Един от проблемите при обединяването на няколко „популярни“ теми е, че твърде често нещо фундаментално се жертва в процеса и точно това се случва тук. Сюжетът може първоначално да изглежда интересен, но щом историята се развива, бързо става ясно колко вбързано е всъщност това шоу. В допълнение към това има различна методология за състава на поредицата, почти сякаш режисьорът Охаши Йошимицу и писателят Йошида Шин са възприели подход за „отметка“. За съжаление, това поставя основните въпроси на преден план, като един от тях е доста очевидният стремеж да включва определени сцени и събития – някои от които нямат отношение към историята. Има и автоматично ограничение, поставено върху разказа, и докато липсата на въображение и креативност е осезаема, това наистина се откроява върху развитието на сюжета и героите.

Дори с многото си недостатъци, Sacred Seven все още е изненадващо гледаема серия, а “Onigawara” предлага някои истински моменти на забавление, които разрушават монотонността. Макар да не достига до „забавление без мисъл“, простият факт е, че силно произведеният сюжет и герои го правят едновременно познато и лесно за следване.