Dark Water (2002)

Dark Water (2002)

11/12/2018 Off By ivo

„Dark Water“ е подобен филм на „Ringu“, тъй като се основава на история на Коджи Сузуки,режисиран от Хидео Наката, и включва самотна майка в ролята на главен герой. Но за разлика от „Ringu“,този филм се съсредоточава много повече върху емоционалните и ежедневни борби на главния си герой.

В самото начало на филма, нашата героиня Йошими е в процес на развод и се бори за пълно попечителство над дъщеря си Икуко. В миналото тя е имала „психологически епизоди“ и е подложена на голям натиск за да докаже, че е компетентен настойник. Това включва намирането на работа на пълно работно време и апартамент. За съжаление, Йошими в крайна сметка наема място с няколко обезпокоителни недостатъка, като вода, която капе от тавана, кичури от черна коса, които мистериозно запушват каналите, о, и разбира се, призрак на дете със склонност да убива, който обитава коридорите.

Въпреки че „Dark Water“ страда от няколко недостатъка, присъщи за повечето филми на ужасите (никога не виждаме наемателите от други апартаменти, а мениджърът на сградата е странно незаинтересован от капещата вода от тавана), но плюсът на това, е че предоставя много усамотени и тихи моменти на Йошико и Икуко. Особено приятен момент, е когато Йошими закъснява да вземе Икуко от детската градина и вместо това баща й я взима от там. Йошико среща двамата по пътя и Икуко в крайна сметка решава да последва майка си, казвайки на Йошими, че винаги ще избере първо нея.

„Dark Water“определено има своите страшни и тревожни моменти, особено последните в наближаващия край на филма, когато всичко се разкрива и духа превръща своите желания за отмъщение в ужасяваща реалност. И края също е вероятно да ви хване неподготвени. Този филм има много белези, налични в жанра на филмите на ужасите,но надхвърля типичната история за отмъщение на призраци и разглежда темата за борбата около майчинството и особено за това как една самотна майка отглежда детето си. Ако харесвате японски филми на ужасите, наситени с емоция и драма,както и искрени герои, „Dark Water“ е филма за вас.