Darling in the Franxx / “Дарлинг ин дъ Франкс”

Darling in the Franxx / “Дарлинг ин дъ Франкс”

17/10/2018 Off By toni

Ах, това аниме ми е едно то любимите, само докато пиша това изречение искам отново да го изгледам, което е почти сигурно, че ще направя след като завършва статията.
Сюжета,анимацията и озвучаването, почти няма какво да се обсъжда по тях. Всеки един момент,било то стъпки или ядене е перфектно озвучено и не прекалено.

Всичко тръгва от това че човешката раса е почти загинала, и живот, като флора и фауна не могат да съществуват. За това е създаден изкуствен свят, като един огромен движещ се балон и ключовия фактор е, че създаването на деца в забранено. Хммм… малко странно, като нито веднъж не е показано или споменато, че „опитните зайчета“ не са изкуствено създадено.
Заради човешка грешка, понеже хората като открият нещо ново искат още и още, земята почти бива заличена. Учените откриват нов вид който наричат Клаукс, и започват вечната война с него.

Главните герой са деца,който са израснали в изолирана среда,те не знаят от къде идват и не знаят обикновени човешки дейности. Всеки от тях има кодови имена като 016, но точно това момче с този номер дава на своята група имена, на него си дава името Хиро. Останалите са Ичиго,която е безумно влюбена в Хиро, но той не и отвръща чувствата и между другото е лидера на групата. Хиро от друга страна се запознава с едно извънземно момиче, което по-късно откриваме, че e създадено от ДНК на краукс принцесата и може да се мери с нейните сили. Учения който я е създал и е казал , че колкото повече Клаукс убие, толкова по близко ще е да стане човек. Извънземното момиче е Зеро Ту, която от малка е влюбена в Хиро, но той я е забравил и за това откакто се срещат отново тя се опитва да пресъздаде всеки един техен спомен с надеждата той да си я спомни отново. Никой не харесва Зеро Ту, защото тя е различна и знае как да се забавлява и не и пука за правилата. Горо като малък е бил най-добрия приятел на Хиро, но с течение на обстоятелствата го е намразил малко. Ох да, той е също безумно влюбен в Ичиго. Иска ми се да кажа, какъв триъгълник се получава, но отдавна минахме трите опорни точки. Футоши е човека който обмисля нещата и се опитва да олекоти ситуацията, въпреки това че страда. Той е влюбен в Кокоро, която е много нежно момиче и иска всички да са щастливи. Тя обожава цветя и си има своят ботаническа градина. Един ден след мисия биват освободени да отидат до морето, докато оглеждат наоколо тя намира книга за майката и бебето, от там тя започва да вижда света по различен начин. Митсуру постоянно е ядосан, все някой му е направил лошо на него, но всъщност всичко идва от това, че Хиро е забравил тяхното обещание – ще управляват един робот заедно. Той се влюбва в Кокоро, която му отвръща чувствата и тя забременява от него. Заради това че те вече прекрачват границите и се женят и разбират, че има много повече от това което им се представя, спомените им биват променени, но чувствата никога не си отиват. Мику и Зоморе, постоянно се карат и винаги са щастливи по един или друг начин, те успяват да разсмеят другите и се държат като най-големите деца. Остана Икуно, която е най-тихата в цялата група, завира глава в книгите и се прави, че нищо не я интересува, но всичко това идва от това че тя е различна. Харесва жени и има чувства към Ичиго, но тя не и отвръща.

Всичко това е един омагьосан кръг, който като го гледаш не звучи толкова странно и има повече смисъл, но като пишеш е по-различно.
Всички те са създадени да управляват роботи, който в по късните епизоди се разбира, че са създадени по формулата на Клаукс, и дефакто те не са им враговете. Те трябва да управляват по двойки, момче и момиче, забранено е всяка друга двойка, но но накрая се оказва, че може и по друго разпределение да се управляват тези роботи. Най-мощното оръжие е Стрелиция, която е управляване от Хиро и Зеро Ту.
Те всички се подчиняват на техния „Баща“, който диктува всички правила и който се оказва, че всъщност е врагът.

Анимето не е за изпускане, наистина показва различна реалност, която може и да се случи, по точно нещо подобно да стане.