Deadman Wonderland

Deadman Wonderland

19/03/2019 Off By boris

След силно земетресение, почти унищожило целия Токио, от оставеното от града се издига затвор, известен като „Deadman Wonderland“. Частно преминаващ през облика и функции на тематичен парк, “Deadman Wonderland” поема затворници от цяла Япония, като ги използва като атракции за туристите. Малко обществото знае за истинската цел на този „тематичен парк“ и за ужасите, които се случват в него.

Тук се появява Ганта Игараши, ученик от средното училище, който е живял нормален живот след голямото земетресение. Всичко това се променя, когато се появява тайнствен маскиран убиец, наречен Червеният човек, който убива целия му клас и го събаря в безсъзнание, което го оставя като единствен оцелял. Когато се събуди, той е лъжливо осъден, като извършителят зад клането, приземявайки го на място като „Deadman Wonderland“. Какво ще стане с този нов затворник, чийто живот зависи от странните „игри“, които този затвор притежава? И какво точно Широ, предполагаемият приятел от детството на Ганта, който очаква неговото пристигане, знае за Червения човек?

Историята е доста добра, наистина се наслаждавах на бавния процес през главите и обясненията на това което се случваше в „Deadman Wonderland“. Когато в крайна сметка открих все повече и повече разгадания на мистерии, историята става още по-интересна и в крайна сметка прочетох много, докато стигнах до последната глава. Когато една история понякога ви „изненадва“ и завършвате с това, че реакцията ви оставя безмълвни за известно време, то вероятно това е добра история.За да обобщим, ако сте един от онези фенове на „Deadman Wonderland“, които са разочаровани от аниме версията и след това прочетете тази манга, мисля че това е по-добре. Ако сте един от онези, които обичат действие, кръв и някаква мистерия, също ви я препоръчвам. Анимето моли за втори сезон, но тъй като отговорът е точно тук, в главите на мангата. Както можете да видите, повечето хора са направили положителни отзиви за тази манга, така че вероятно си заслужава.