Seiken Tsukai no World Break

Seiken Tsukai no World Break

19/03/2019 Off By boris

“Seiken Tsukai no World Break” се провежда в Частна академия “Акане”, където ученици, които притежават спомени от предишния си живот се обучават да използват “Ancestral Arts”, така че те могат да служат като защитници срещу чудовища, наречени “Metaphysicals”, които случайно атакуват хората. Известни като спасители, учениците се разделят на две категории: “куроганите”, които могат да използват своята прана, за да призоват нападателни оръжия и “куромите”, които могат да използват магията.

Историята започва шест месеца преди главната кулминация на поредицата по време на церемонията по откриването на първия ден от учебната година. След като церемонията приключи, главният герой, Мороха Хаймура, среща момиче на име Сацуки Ранджоу, което разкрива, че е била сестра на Мороха в миналия си живот, Мороха е героичен принц, способен да убие цели армии с уменията си за боравене с меч. Скоро след това той среща още едно момиче, Шизуно Урушибара, което в крайна сметка разкрива, че познава и Мороха в съвсем различен предишен живот, когато е тъмен лорд, способен да използва унищожителна магия, но я спасява от робски живот. Могат ли тези, чиито умове живеят и в настоящето и в миналото, наистина да достигнат светло бъдеще? Разгледайте сложния свят на “Seiken Tsukai no World Break”, за да разберете!

Това беше едно хубаво аниме, което ми хареса през седмиците, в които се излъчваше, но в края на краищата дори можех да видя, колко много потенциал има в история, която са писали авторите в последните няколко епизода. В очите ми това лесно можеше да бъде едно от великите аниме за мен, но поради липсата на бюджет и търпение на писателите, анимето не получи 24-те епизода, които заслужаваше. Но въпреки това то си заслужава да се гледа, по мое мнение. Мисля, че бихте пропуснали, ако не погледнете поне за какво става въпрос, в първите няколко епизода.