Death Parade

Death Parade

16/03/2019 Off By boris

След смъртта, няма рай или ад, само бар, който стои между прераждането и забравата. Там придружителят, един след друг, ще предизвиква двойки от наскоро починалите на случайна игра, в която ще бъде заложена съдбата им или на възходящо прераждане или на падане в празнотата. Независимо дали става дума за боулинг, дартс, въздушен хокей или нещо по средата, истинската природа на всеки човек ще се разкрие в ужасен парад на смъртта и спомените, танцувайки по прищевките на господаря на бара. Добре дошли в “Quindecim”, където Десим, арбитър на задгробния живот, ви очаква!

“Death Parade” се разширява с оригиналния еднократен сезон, предназначен за обучение на млади аниматори. Следователно все повече хора получават присъда – докато странен чернокос гост кара Десим да започне да оспорва собствените си решения.

За разлика от смъртта, “Death Parade” не е обичайно аниме. То е доста необичайно с акцент върху концепцията за смъртта и разширяването й в стил на игра. Но това е нещо повече от просто играене на игра, защото виждаме какви са играчите / героите. Казано в преносен смисъл, това е по-скоро като игра на живота и самата смърт. Начинът, по който анимето работи, е различен от обичайната игра за оцеляване. Това е така, защото героите вече са мъртви. И така, какво предлага “Death Parade” в своя малък свят?

Поради стила на анимето, историята не е разделена нито на арки, нито на линейна история. Тя по-скоро се основава на теми и ги разширява с включените символи. Темите, включени в анимето, имат голямо разнообразие, което включва отмъщение, ревност, самоубийство, омраза, изолация, справедливост и друго съдържание за зрялост. Дори убийството се превръща в тема, която се фокусира в едно много интензивно двуепизодно продължение. Фактът, че “Death Parade” работи с тези теми показва колко смъртоносно може да бъде анимето. И когато го прави с тези теми, наистина показва най-доброто от нашите главни герои. Затова не очаквайте много от поддържащите символи (или по-скоро играчи) да се върнат в анимето.

За щастие, анимето има свой собствен глас от видни герои. Вече споменах Десим и той може да бъде толкова хумористичен, колкото може да бъде и плашещ. Анимето прави нещо като твърдение, че той е емоционален, въпреки че действията му понякога контрастират с това. Въпреки това, този човек без съмнение ще бъде очарователен характер за зрителите, за да се опознаят по-добре, особено с взаимодействията, които той има с играчите. След това, там е Онна (тя всъщност има истинско име, което се разкрива по-късно в действието), който служи като помощник на Десим. За разлика от някои от другите, нейната личност изглежда нормална. Това е така, защото тя някога е била нормално момиче, преди да срещне собствената си съдба. Един конкретен епизод всъщност се концентрира върху нея, включително разкриване на истинското име и произход на Она. Анимациите и саундтракът, също са много подходящи за анимето, като извличат максимално много от дадения момент и го подсилват, като добре подбрани елементи.

Тогава защо трябва да гледате “Death Parade”? Е, това е като подарък, който доставя сценарии за игри в различна перспектива. Той връща чувството за емоционално обжалване, ужас и красота едновременно със стила на анимето. Независимо дали чувствате, че епизодите са по-скоро като въображение или реални, те винаги изпращат смислено послание със своите откровения. Дори комедията, която е зад кулисите и на екрана, е забавна с умен тайминг. Едно нещо, за което съжалявам е, че анимето е един сезон с по-малко ударение върху определени символи в сравнение с други. Но все пак, “Death Parade” е наистина рядка порода. Това е човешко завладяващ блокбъстър, който отговаря на славата си.