Kore wa Zombie Desu ka?

Kore wa Zombie Desu ka?

18/03/2019 Off By boris

Айума Айкава е 16-годишна гимназистка, която е трагично убита, докато разследва подозрителна къща. Въпреки това той скоро се събужда до странно бронирано момиче, наречено Евклиуд Хелсцит. Тя разкрива себе си като некроман, който е съживил Аюму, вследствие на което го е превърнал в зомби!

Сега безсмъртен, Аюму се замисля да издири убиеца си. Един ден, докато търси в гробище, той се сблъсква с буйно младо момиче на име Харуна, което се бори с мечка с резачка, докато е облечено като вълшебно момиче. След като убива звяра, Харуна се опитва да заличи спомените на Аюму за нея, но вместо това той усвоява нейната магия за себе си. Лишена от силите си, Харуна сега заповядва на Аюму да поеме ролята си на лов на странни същества, известни като “Мегало”, чудовища, които бродят човешкия свят и тероризират населението.

“Kore wa Zombie Desu ka?” следва ежедневните противоречия на превърнатия в зомби човек Аюму, докато той започва своя нов, смешен живот, където свръхестественото се превръща в норма.

В крайна сметка какво мога да кажа за “Zombie Desu Ka?” Абсурдно е, насилввено е, случайно е и понякога е просто странно. Но е и забавен, епичен, докосващ на моменти и изненадващ друг път. Обикновено не давам номерирани резултати, но ако бих могъл да дам добър резултат на това аниме. Гледах само първия сезон досега, така че имам големи надежди за втория. Гледах дублажа на него и актьорският състав свърши феноменална работа, особено с многото гласове, които изобразяваха Ев в мислите на Аюму. И японската, и английската версия успяват да бъдат смешни по собствените си причини както в предаването на вицове, така и в контекста на смешни ситуации, така че всяка е уникален часовник. Очаквам с нетърпение да гледам дубъла на втория сезон и наистина се надявам, че той не се дерайлира както прекалено много втори сезон. Ако обаче е като Изгубената собственост на “Heaven или Highschool DxD”, тя може да стане само по-добра и весела. Въпреки цялото физическо насилие, словесното насилие, странните ситуации и световните крайни събития, които се натъкват на пътя на Аюму, той може да го поеме.