Doubt

Doubt

12/03/2019 Off By boris

Съмнението на Заека взе Токио от буря. В тази игра за оцеляване на мобилния телефон, играчите, групирани заедно, са “зайци”, натоварени да ловуват “вълка”, скрит сред тях. Освен ако зайците не могат да идентифицират енигматичния си хищник, вълкът ще елиминира един от тях на всяка крачка, докато цялата колония не бъде унищожена.

Играчите на играта често се срещат в реалния живот, което е точно това, което Юу Айкава прави, когато се запознава с Рей Хазама, Харука Акечи и Ейджи Хоши. Заедно с дългогодишния приятел на Юу, Митцуки Хояма, групата решава да прекара времето си в оживен караоке бар. По време на своето веселие Юу си тръгва, за да провери някой от своите приятели, но внезапно е изхвърлен от непозната фигура, облечена в деформирана заек маска. След като се върна в съзнание, той се озовава в изоставена психиатрична болница, споделяйки килия с мистериозно момче. Макар че двамата скоро успяват да намерят останалите, тяхното събрание се прекъсва от пищящо съобщение от мобилен телефон: “Съмнение за заек, старт!”

В Съмнение шест висши ученика са вкарани в игра за оцеляване на живота или смъртта, която ще тества тяхната почтеност и доверие. С техния живот е изложен на риск, те трябва бързо да разкрият самоличността на вълка, който е проникнал в тяхната група – или да бъде преследван като плячка.

Намерението на тази манга е да накара читателите да се съмняват и да мислят. Мангата иска да мислим заедно, да познаем кой наистина е убиецът. И разбира се, ние като читатели се поддаваме на това чувство и предположение. Това обаче е първото ми разочарование. Има различни личности и характер, които правят мангата интересна. Всичко, от което се нуждаеше, беше повече съмнение помежду си; повече драма, повече обрати, както и в това, което убиецът наистина може да бъде наред с много дадени намеци, ще разберем по-късно.