Etotama

Etotama

12/03/2019 Off By boris

Когато Такеру Амато се е преместил в новия си апартамент в Акихабара, той бил предупреден, че има някакъв проблем в апартамента. Той обаче не беше предупреден, че проблемът е дупка в пода, която води до царството на боговете на зодиака. Също така не му беше казано за Неяа-тен, ексцентричната, незряла, перспективна котка с знак за зодиака.

Нияа-тен не би искала нищо повече от това да се присъедини към останалите момичета, иначе известни като “Eto-shin”, в зодиака на Чинезе, но тя ще трябва да се бори, за да си проправи път. За щастие, установяването на връзка с Такеру може да и помогне в това начинание. В “Etotama” членовете на зодиака не просто представляват рожденните дати на хората. Те черпят силата си от положителни човешки емоции под формата на енергия, наречена “Sol / Lull”. С тази сила Ето-Мусумето или потенциалният “Eto-shin”, може да се промени от своите предимно хуманоидни изяви на по-малки „хубави режими“, които могат да се бият помежду си в света на Ето.

Няа-тен трябва да накара Такеру да се сближи с нея, не само защото живеят заедно. Фестивалът за избор на “ETM12”, за да определи следващия член на зодиака, скоро ще дойде. С добрите милости на Такуру, Няа-тен може да се пребори с другите Ето-мусумани и с 12-те “Eto-shin” и накрая да заеме мястото си в зодиака.

Ако търсите нещо, което не е твърде провокирано, “Etotama” е наистина това. Това в никакъв случай не е шедьовър, а по-скоро просто забавно аниме със случайни недуразумения, CGI, някои “ecchi” действия от съмнителна крава и много и много счупени стени. Това аниме наистина не служи много повече от някое случайно такова през, което преминаме, заради неговия материал и стил на комедия. Това е приличен спектакъл, а ако сте в капана на някое дълго аниме или в този на случайните филъри и искате нещо ново, с което да разнообразите за малко, “Etotama” е добър избор за нещо от тази категория.