Durarara!!x2 Ten

Durarara!!x2 Ten

06/03/2019 Off By boris

В Икебукуро животът на неговите граждани продължава да се преплита, сякаш съдбите им са предопределени. Микадо Рюугамин е вече една крачка по-близо до целта си да живее вълнуващо и на свой ред се впуска в по-тъмната страна на Икебукуро. След като придоби абсолютен контрол над бившия си съперник, той използва своята нова сила, както желае, като изчиства Доларите отвътре, за да я превърне в идеалната организация. Това се оказва толкова предизвикателно, колкото звучи, тъй като сега Микадо трябва да се справи с нежеланата външна намеса, най-вече с възобновяването и скъпоструващия приятел. Междувременно Изая Орихара все още има някои схеми в ръкава си, въпреки че конкурентният център за обмен на информация се оказа доста пречка, която се крие в любимия район на града. Без съмнение, рано или късно хаосът ще удари отново.

Този сезон отговаря на всички въпроси и ги оставя по-широко отворени за тълкуване. Онова, което много хора често се оплакват от първата половина на първия сезон, е, че пропускат липсата на конкретен главен герой и равен фокус от характера на анимето. Има и аргумент, че то се фокусира върху най-скучните герои, вместо върху по-интересните, които увреждат удоволствието на хората от втората половина.

Героите вече не се придвижват безцелно един към друг без цел, а вместо това създават фракции, които да се изправят един срещу друг и да намерят отговорите, които търсят в Икебукоро. Всеки се е развил и променил и не всеки е подбрал фракцията, която хората предполагат, че ще изберат в началото на сезона. И все пак причините, поради които всеки герой избира фракцията, която са направили, има смисъл и е логично в съответствие с тяхното развитие до този момент, вместо да показват сюжетни обрати, без друга причина, отколкото да имат сюжетни обрати.

Решаващият фактор за удоволствието от този сезон обаче е дали сте се наслаждавали на развитието на Микадо по време на първата част. Аз лично чувствах, че характерът му има смисъл в контекста на анимето от самото начало и този сезон само направи това по-ясно чрез различните действия, които той предприеше (противоречиви, колкото може да са). Имаше натрупване на неговия характер и той най-накрая се отплати тук.