Gakkougurashi!

Gakkougurashi!

06/03/2019 Off By boris

Юки Такея обича училището си толкова много, че не иска да си тръгва от там! Гимназия Мегуригока е уникално и оживено място, където Юки се радва на безгрижен живот като ученичка от трета година и член на “Училищния живот”. Клуб, състоящ се от президента Юури Вакаса, атлетичния Куруми Ебисузава, зрелият младши Мики Наоки, учителката Мегуми Сакура и кучето на Тароумару. Тя се гордее с това, че се възползва максимално от живота в училище. Тази илюзия за безкрайното блаженство обаче е просто балон, който чака да се спука, защото Юки не може да възприеме какво наистина се случва около нея. В действителност всичко не е както изглежда – истинската цел на училищния клуб е да избяга от шокиращата и обезпокоителна истина: момичетата са в средата на зомби апокалипсис и са барикадирани в училището като единствени оцелели.

Въз основа на мангата на “Kaihou Norimitsu, Gakkougurashi!” следва група момичета, които са принудени сами да се адаптират към пост-апокалиптичния живот. Те нямат никакви средства за контакт с външния свят и са заобиколени от враждебна немъртви, които чакат да ги погълнат. Момичетата трябва не само да се справят с предизвикателството за оцеляване, те също трябва да се стремят да поддържат фалшив вид на нормалност в присъствието на Юки.

Лично аз си мислех, че анимето е доста забавно, сигурно имаше някои бавни и най-вече комедийни моменти, но имаше моменти, в които всъщност те накара да се чудиш, какво ще се случи в следващия епизод. Вие се надявате на най-доброто за всеки герой, както и се притеснявате за нещата около тях. Героите и саундтракът бяха страхотни, изкуството е приятно на вид, но по историята трябваше да поработи още малко.

Като цяло, много приятна серия и аз силно препоръчвам на хората да гледат “Gakkou Gurashi”. Анимето е само 12 епизода, така че можете да го гледате напълно в рамките на няколко дни. Беше приятно за гледане.