Flying Witch

Flying Witch

18/12/2018 Off By boris

При традицията на вещиците, когато един практикуващ навърши 15 години, те трябва да станат независими и да напуснат дома си, за да учат магьосничество. Макото Ковата е една такава ученичка, която оставя родителския си дом в Йокохама в стремежа си да придобие знания и обучение. Заедно с придружителя си Чито, познатата черна котка, те тръгват на път за Аомори, регион, предпочитан от вещици, поради своето изобилие от природа и афинитет с магия.

Те започват своя нов живот, като живеят с вторите братовчеди на Макото, Кей Курамото и неговата малка сестра Чинацу. Докато Макото може да изглежда, като че посещава гимназията като всеки друг тийнейджър, нейното причудливо и ексцентрично участие с магьосничество я отличава от останалите й връстници. От срещата си с антропоморфно куче-съосновател на странното магическо обучение, което получава от по-голямата си сестра Акейн, мирният ежедневен живот на Макото е изпълнен с особеностите на магьосничеството, които споделя сприятелите и семейството си.

Щедростта е може би най-добрата дума, за да се опише летящата вещица. Човек не може да не забележи добрите моменти, които всеки епизод съдържа. Независимо дали става дума за помощ при обикновени домакински работи, като да се гарантира, че една гъсеница намира безопасно място за хранене на свежи листа или за запазване на нова приятелска компания, докато тя върши поръчки, постоянно се напомня как тези малки действия често са много по-значими отслучайния велик жест. Летящата вещица е момент на пълно спокойствие във френетичния свят на аниметата и истинската му магия е да даде на зрителите си възможност да разсъждават за най-малките моменти в ежедневието и да осъзнаят,че те могат да бъдат най-привлекателните от всички. Летящата вещица показва, че пеперуда … или гъсеница … може да е толкова красива и се представя като катедрала.