Gatchaman Crowds Insight

Gatchaman Crowds Insight

08/03/2019 Off By boris

Един ден огромно НЛО се върти над Япония и се разбива в селска земя извън Нагаока, разрушавайки обикновения живот на Цубаса Мисудачи. Тъй като легендарните защитници на “Татикава град Гатчаман” контролират изпитанието, от космическия кораб се появява мирно извънземно същество. В последвалия хаос Цубаса получава специална високотехнологична тетрадка, или “ЗАБЕЛЕЖКА”, от основателя на Гатчаман J.J. Робинсън сигнализира внезапното набиране на Тсубаса в групата им. Под ръководството на другия герой Хаджиме Ичиносе, Цубаса бавно започва да се приспособява към живота като защитник на правосъдието. Междувременно технологията на “CROWDS”, която позволява на потребителите да проявяват своето съзнание във физическа форма, се разпространява сред обществеността, както и се одобрява от министър-председателя Сугаяма. Обаче една тайнствена организация, известна като “VAPE”, придобива известност, като използва уникални червени “CROWDS”, за да създаде хаос и да измести общественото мнение срещу технологията “CROWDS”. Гатчаман, заедно с новите си служители, трябва да сложат край на разрушителната си дейност, преди да е станало твърде късно.

Както няколко други забелязаха, вторият сезон се движеше по различен път от първия. Анимето повече се приемаше като “геройте се бият с лошите момчета”, докато всъщност беше доста по политическо насочено с много трудни решения за взимане. Анимацията беше много хубава за гледане, изобразителния стил беше невероятен, а формите на “CG NOTE” бяха прекрасни. Честно казано, ако не за историята, анимето ще си струва да гледате само изкуството.

Докато героите са приятни както дизайн, личност, мъдърост и доста правдоподобно, след гледане на първия сезон, този сезон е малко разочароващ от страна на символите. Имаше известно развитие, но не беше толкова голямо, колкото през първия сезон. Това аниме можеше да бъде приятно, дори без да се навлиза в дълбочината в историята, благодарение на невероятната анимация и музика. Комедията все още беше на ниво, а на моменти можеше да се открие дори екшън. Това е забавна серия за гледане с доста емоционален край.