Grisaia no Kajitsu

Grisaia no Kajitsu

26/03/2019 Off By boris

Юуджи Казами е ученик по трансфер, който току-що е приет в академия “Михама”. Той иска да живее обикновен гимназиален живот, но тази му мечта, не може да се сбъдне скоро след като Академията на Михама е точно обратното. Състои се само от директора и пет други ученици, всички от които са момичета, Юуджи се запознава с всяка една от тях, откривайки повече за техните личности, тъй като социализацията е неизбежна. Бавно започва да научава за истината зад малката група ученици, които заемат академията – всяка от тях има свой собствен дял от травматични преживявания, които са скрити от света.

Академията Михама действа като дом за тези момичета, те са “плод”, който е паднал от дървото и започнал да се разпада. От Юуджи зависи да стане катализатор, който да ги спаси от себе си, но как може да спаси друг, когато не може дори да се спаси?

“Grisaia no Kajitsu” дебютира като визуален роман и беше доста високо оценен. Така че, подобно на няколко други визуални романи, тъй като той започва да става много популярен, “Front Wing” решава, че е време да го адаптира в аниме, за да засили популярността на “VN”. Въпреки това, повечето от нас знаят, че адаптирането на визуалния роман към аниме е много трудно решение, като винаги има смесени резултати. За щастие този случай е с хубав резултат, като анимето е над средностатистическо и е доста прилично само по себе си.

Когато започнах да гледам “Grisaia no Kajitsu”, не бях сигурен дали ще ми хареса или не. Но докато го гледах седмица след седмица, в крайна сметка започнах да се радвам на следващия епизод, без дори да го забелязвам. Това е едно от онези анимета, където взаимоотношенията на главния герой с различните момичета се променя непрестанно, което прави по тежко гледането му всяка седмица. Виждал съм много хора, които казват, че не им харесва, защото е прекалено странно, но аз самият съм странен човек, така че наистина се радвах на това аниме.