Nanatsu no Taizai

Nanatsu no Taizai

25/03/2019 Off By boris

В един свят, подобен на европейското средновековие, богатите, но почитани, свети рицари на Британия използват изключително мощна магия, за да защитят района на Британия и нейните кралства. Въпреки това, един отряд от рицарите предполагаемо, са предали родината си и обърнали остриетата си срещу другарите си в опит да свали владетеля на Лионес. Те са били победени всички други Свети рицари, но слуховете продължават да твърдят, че тези легендарни рицари, наречени “Седемте смъртни гряха”, все още са живи. Десет години по-късно самите святи рицари организират преврат и по този начин стават нови тиранични владетели на Кралството на Лионес.

Въз основа на най-продаваната серия манга със същото име, “Nanatsu no Taizai” следва приключенията на Елизабет, третата принцеса на Кралството на Лионес и търсенето на рицарите познати само като, “Седемте смъртни гряха”. С тяхна помощ тя се стреми, не само да вземе обратно своето царство от Светите рицари, но и да търси справедливост в един несправедлив свят.

Героите са мястото, където това аниме е превъзходно. Повечето от тях имат уникални личности. Те се страхуват от неща, обичат неща и мразят неща. Те плачат, смеят се и имат морал, надежди и мечти. Анимето прави страхотна работа в изграждането на повечето от героите и създаването на усещане, че те са живи, дишащи хора.

Анимацията в „Nanatsu no Taizai“ е с изключително високо качество. Екшън сцени, добро темпо и дизайн на харатера, изражение на лицето, фонове и т.н. са над номиналните нива за една такава продукция. Най-голямото нещо за него обаче е, че качеството се поддържа в цялата серия. Не мисля че съществува друго аниме от година в който анимето е излязло, което дори да е близко до „Nanatsu no Taizai“ по всички критерии.

Има много недостатъци, но те са малки закачки в иначе перфектните резултати от анимето. Това беше изключително приятно аниме за гледане. Имаше страхотни битки със значение за тях, голям хумор, велики герои и някои наистина мощни истории. Бях приятно изненадан от анимето и не съжалявам за времето, прекарано в него.