Magico

Magico

25/03/2019 Off By boris

Шестнадесетгодишната Ема най-накрая пристига в столицата Хоук Ей, след като избяга от задържането си през целия си живот. Но щом пристига, всеки мъж в града, включително и кралят, лудо се влюбват в нея. Тя е на път да бъде принудена да се ожени, но е спасена от магьосник. Магьосникът се идентифицира като Шион, един от най-младите и най-талантливите в нацията. Те са се срещали и преди, но Ема няма спомен.

Шион обяснява на Ема, че е прокълната от “Ехидна”, загадъчна магия, която се появява на всеки 500 години, когато едно момиче се ражда със сърце, пълно с такава мощна тъмна магия и че тя има потенциала да унищожи света. С такава сила човек може да управлява света, а Шион обяснява на Ема, че хората ще се опитат да я преследват, за да получат сърцето й. Но й казва, че съществува ритуал, който ще я освободи от проклятието на Ехидната, но това ще изисква дълъг и труден процес. Първата от това е, че Ема и Шион ще трябва да се оженят помежду си …

“Magico” е много добре направена манга от Ивамото Наоки, това е различен вид “шoунeн” с “романтика”. Заедно с цял куп сладки герои !! На мен много ми харесаха Шион и Ема, тъй като при тях имаше любов от пръв поглед. Това малко наподобява някой манги от типа “шоуджо”, но по нататък в историята става ясно, че тази манга не е такава и влиза в нормания “шоунен” стил. Въпреки “eчи” моментите не трябва да се отдърпате от нея, а да пробвате може да ви хареса.

Комедията в тази манга е много добра, много кървави носове от Шион и много други герои, които ще ви оставят да се смеете. Основната история е твърде повдигната, заради проклятието на Ема и това което е тя. Как любовта има своите възходи и падения и кой ще остане с техните близки и скъпоценни неща или някой ще се впусне в тъмнината, ще разберете само ако прочетете “Magico”