Shirobako

Shirobako

25/03/2019 Off By boris

Всичко започва в гимназията Каминояма, когато петима най-добри приятели – Аои Миямори, Ема Ясухара, Мидори Имаи, Шизука Сакаки и Миса Тоду – откриват своята колективна любов към всички анимета и създадоха анимационен клуб. След като направиха първата си аматьорска анимация и я демонстрираха на културния фестивал, групата обеща да продължи кариерата си в индустрията, като се стремеше един ден да работят заедно и да създадат собствено мейнстрийм аниме. Две години и половина по-късно, Аои и Ема са успяли да заемат работни места в прочутата компания за производство на Мусашино Анимация. Останалите обаче намират за трудно да постигнат мечтите си. Шизука усеща тежестта да не бъде признат за способна гласова актриса, Миса има сигурна, но незадоволителна кариера, проектирайки 3D модели за автомобилна компания, а Мидори е студентка с цел да преследва мечтата си като писателка на истории. Тези пет момичета ще научат, че пътят към успеха е един с много отклонения, но мечтите все още могат да бъдат постигнати чрез постоянство и докосване на ексцентрична креативност.
Една фраза, която напълно би описала “Shirobako”, е “просто гениалнo”. Изненадващо, анимето е умело събрала много елементи в едно изявено шоу. Освен че е експозиция за това как се правят аниме сериали, тя също ни разказва за сладка и очарователна история, докато се гордее с великолепни герои и динамични, приятни дизайни. Анимацията в “Shirobako” е прекрасна. Макар и жизнена и динамична, тя никога не е лъскава и не преувеличава. Тя е чиста и проста, но повече от достатъчна, за да донесе историята и да различи символите едни от други. Звукоузвочението също се запазва просто, предизвиквайки правилното чувство в подходящия момент. “Shirobako” не можеше да има нещо по-подходящо. Тематичните песни се вписват перфектно с историята: вдъхновяваща, но забавна и актуална. В крайна сметка “Shirobako” се възползва напълно от свободата си по отношение на производството си.

Това аниме ще ви научи, че мечтите ви могат да се сбъдат, ако работите над тях. Впуснете се в тази незабравима история и се запознайте с трудностите на това, да бъдеш в анимационния бизнес.