MÄR

MÄR

26/03/2019 Off By boris

Гинта Торамизу е 14-годишно момче, което няма много интересни неща за себе си: той е средностатистически тийнейджър, не се справя добре в училище, лош в спортовете и за всичко отгоре – е нисък! Но Гинта е мечтател и е имал същия сън 102 пъти, винаги в един и същи фентъзи свят, където е герой, благословен с всички способности, които му липсват в реалния живот.

Един ден в училището на Гинта се появява свръхестествена фигура и го призовава към един загадъчен и вълнуващ нов свят! В тази странна вселена, изпълнена с магия и чудо, той е силен, мощен, гъвкав – и вижда без очилата си! По този начин, Гинта започва мистично търсене на магически предмети, известни като “RMS”, единият от които може да има силата да го изпрати у дома. Присъединявайки се към него в това епично пътуване, неговият спътник Джак и ценното живо, говорещо, мустакато оръжие с желязна топка, известно като “Баббо”, което всеки иска, но изглежда, че само Гинта може да притежава!

Историята е доста типична. Главният герой е призован да бъде герой и трябва да спаси света от злото. Но това, което е уникално, е стилът на битките. В света на “MAR Heaven”, хората се борят с “ARMS”: бижута, които могат да се трансформират в мечове, копия или дори чудовища-пазители. 75% от мангата се провеждат в турнир между злата организация, “Chess no Koma” и трупата за съпротива на Гинта. Гинта и неговите приятели трябва да се бият един-на-един с враговете си, за да напреднат в „военна игра“. и да получат шанс да се биете и да победите “царя”; и “кралицата” на шахмата. Това, а не историята, е примамката на тази манга.

Ако търсите фентъзи шедьовър, продължавайте да търсите нещо друго, защото това няма да задоволи вашите нужди. Но ако сте отегчени от напълнените с битки “shonen” манги, може да пробвате тази.