Superior

26/03/2019 Off By boris

Демоничната кралица Шейла е избила над половината от човешкото население, без да зачита живота. Без да се вижда край на нейното царуване на терор, хората избират герой, който да побеждава кралицата на демоните и нейния род на чудовищата. Избраният герой, Екза, не е точно шампион на човечеството: той цени не само човешкия живот, но и тези на чудовищата.

По време на пътуването си, идеалистичният Екза спасява монстър момиче от дракон, напълно наясно, че това момиче е самата Кралица на демоните. Заинтригувана от човек, който ще спаси един от враговете на своя вид, Шийла се представя като кротък, любящ чудовище и се присъединява към него по пътя си – всичко това, докато планира да го промуши в гърба. Въпреки че непрекъснато е изложена на идеалите на Екза, Шейла е твърда на своя план. И все пак, тя отново и отново отлага първоначалната си мисия; може би тези фалшиви чувства са се превърнали в нещо истинско …

Много се радвам на историята. Онова, което първоначално изглежда като класически “добър срещу зъл” сюжет, скоро ще прерасне в нещо много по-сложно. В свят, където чудовища и хора се борят помежду си от дълго време, омразата между двете раси се е увеличила до огромни размери. Как може да се създаде един мирен свят без напълно да изтрие или подправки?

Дори ако това е обозначено като “shounen”, изкуството има много по-силно чувство за “shoujo”. Героите (мъже и жени) са много красиво оформени, със съвпадащи кльощави тела и интересни дрехи. Лично аз нямам проблем с това, но може да отнеме част от сериозността от някои сцени.

Наслаждавах се на по-голямата манга “Superior”! Беше интересно пътуване, което понякога ме караше да седна на ръба, понякога да плача и понякога да се смея добре. Някои малки недостатъци в историята и героите просто го направиха извън обсега на шедьовър – но това беше за брега една запомняща се серия за мен.