Helter Skelter

Helter Skelter

03/05/2019 Off By boris

Ако сте наясно с модата в Япония, сигурно сте виждали лицето на Лилико. През последните няколко години тя е на върха в света на модела, като лицето и тялото й промотират най-големите марки. Но както признават всички, които са на този свят, да останеш на върха е постоянна и никога не приключваща битка. Винаги има нови лица, представени пред обществеността. По-младите модели и новият външен вид се вкарват в гънката всеки сезон. А запазването на тази позиция означава да се научим да се адаптираме и да се научим да се справяме с промените.

За да запази позицията си, Лилико е решила да мине под ножа. Това не е първото й отиване с тази услуга. Това е поредният кръг от пластични операции, направен, за да изглежда себе си млада и жизнена. Въпреки това, в този случай само едно малко счупване и подгъване не беше достатъчно. Лилико се наведе към преминаването на цялостно преобразяване на тялото. От главата до петите всеки сантиметър от нея ще се подложи на козметична хирургия и по този начин започва лудостта си.

„Helter Skelter“ не е всъщност за показване на взискателна и духовно изтощителна индустрия, а за ужасите от загубата на лице (буквално) от повърхностна прищявка, като същевременно се подчертава необходимостта от запазване на индивидуалистичния дух, особено на истинското аз. Идентичността е вечно важна и ключова тук. Японски творци и творци от всякакъв вид се бориха с тази тема като продукт на непрекъснато променящото се колективно общество и непрекъснато се опитват да се примирят с индивидуализма и себеизразяването, а това е основният ход на „Helter Skelter“. Лилико е както визуална, така и физическа лъжа, а лицето й не е нейно, а от многото, които се оказват изправени пред вида на вътрешната ерозия, която Лилико прави. Това е огромно подценяване и лошо обслужване на тази манга, за да я сведе до някои общи коментари за това колко ужасна е модната индустрия или каквото и да е. Това е много повече. Това е едно от най-брутално честните парчета, които прочетох в медиите, което е в състояние да комбинира толкова много интензивни теми в един разтърсващ сърцето разказ. И това блести блестящо чрез главния герой на историята Лилико.