Blazer Drive

Blazer Drive

04/05/2019 Off By boris

Избягван от брат си Гинга, разбойникът на Нео-Токио Дайчи намира утеха в събирането на редки “Мистикери” – невероятни стикери, способни да генерират неограничена енергия. Едва след смъртоносна среща Даичи научава истината от студеното и далечно отношение на брат си: Гинга го е пазил от “Златна област”, злонамерена организация, която иска Даичи за да постигне своя мрачен план. Гинга се жертва, за да защити брат си и е отвлечен от организацията, оставяйки Даичи загубенаи безпомощен.

За щастие, пазителите и съюзниците на Гинга в противопоставянето на царството на Килин – идват да му помогнат. Сега Даичи се намира в техните редици и се натъква на техния насилствен свят. Скоро той осъзнава, че може да впрегне силите на Мистикърите в собственото си тяло, защото той е един от няколко избрани, известни като “Блейзъри”. Подхранван от безкористността на брат си и откриването на неговите способности, Дайчи тръгва с пазителите, за да спаси брат си и да предотврати реализацията на целта си.

Това е много интересна манга, която си струва да се прочете няколко часа, трябва ви може би към 2 дена на спорадично четене. Историята се развива в бъдеще, където мистик (стикери) заменят горивото и други замърсявания / вредни неща като обезлесяване (огън мистик), електрически язовири (електрически мистикери) и т.н. Много ми харесата и 5-те основни мистика, които са като петте най-добри от определени видове ( Лед, огън, светлина, сянка, електроенергия), има и някои добри битки за съперничество.

Но след като един от основните лоши герои е “победен”, изведнъж историята стана малко прибързана и ме остави в невидение как ще приключи цялата с останалите 10 глави. Последните битки и разкрития са наистина добри, но отново тази история оставя прекалено много нишки, оставени висящи и само няколко заключения. Историята е добра и резултата отразява това, че изкуството изглежда малко отпечено, но все пак наистина добро, героите са със “shounen” стандарти. Като цяло струва си да се прочете тази манга от феновете на “shounen” жанра.