Horimiya

Horimiya

14/03/2019 Off By boris

Макар да й се възхищават в училище за нейната любезност и академична сила, ученичката в гимназията Кюко Хори крие друга страна. Когато родителите й често се отсъстват от града поради работа, Хори трябва да се грижи за по-малкия си брат и да върши домакинската работа, което не й оставя шанс да се социализира извън от училище.

Междувременно Идзуми Миямура се възприема като мрачен отаку. В действителност обаче той е приятен човек, който просто не може да учи. Освен това той има девет пиърсинга, скрити зад дългата му коса и татуировка по гърба и лявото рамо.

По изключение Хори и Миямура пресичат пътища извън училище – нито един от тях не изглеждайки, както другия е очаквал. Тези привидно полярни противоположности стават приятели, споделяйки помежду си страна, която никога не са показвали на никой друг.

Хоримия е манга, която намерих от без да искам и като видях самото изкуство, открих, че е много интересна и ефектна. От четенето на резюмето вече както на повечето от вас, ми дойде на ума – „Любов от пръв поглед“, затова реших да се задълбоча в историята на мангата и накрая завърших с много забавление. Развитието на всеки от героите е доста интересно, доста харизматично. Много от тях имат оригинални личности, но нямат и абсурдна или нереална характеристика, всеки със своите мистерии, които се проявяват в хода на сюжета.

“Horimiya” има проста, но приятна история. Казвам проста от гледна точка лесно разбираема, а не обичайна. Всъщност, досега смятам, че развитието на историята е доста интересно, не се развива много бързо, но нито забавя историята, тя следва много естествен ритъм. Сюжетът е стилът, който държи на вниманието на читателя и в края на всяка глава, причинява на читателя желание за повече и аз с нетърпение чаках да излиза тази манга всеки месец. Това е много завладяващо манга.