Isekai Maou to Shoukan Shoujo no Dorei Majutsu

Isekai Maou to Shoukan Shoujo no Dorei Majutsu

11/09/2019 Off By boris

Когато става въпрос за фентъзи “MMORPG Cross Reverie”, никой не може да се сразвнява със силата на “Demon King Diablo”. Притежавайки най-редките артефакти на играта и ненадминато ниво на героя, той надделява над всички достатъчно глупави, за да се изправят срещу него. Но въпреки страховитата си репутация, истинската идентичност на “Diablo” е Такума Сакамото, геймър, който е лишен от всякакви социални умения. Побеждавайки всеки ден безнадеждните играчи които го предизвикат, Такума не се грижи за нищо друго, освен за своя виртуален живот – но това трае само докато призоваващото заклинание, внезапно го пренася в друг свят, където той има облика на “Diablo”!

В този нов свят, наподобяващ любимата му игра, Такама е посрещнат от двете момичета, които са го призовали: Рем Галеу, дребна пантерийска авантюристка и Шера Л. Гринууд, добре изглеждаща елфка. Те извършват ритуал за поглъщане в опит да го покорят, но заклинанието се обръща срещу тях и вместо това те стават негови роби. Тъй като ситуацията сега става по-неудобна от всякога, Такама решава да придружи момичетата в намирането на начин да развали магията им, докато се научи да се адаптира към новото си съществуване, като безмилостния крал на демонните “Diablo”.

Въпреки че това аниме дори не е близо до най-високия стандарт в сравнение с всички останали анимета, то успява да бъде едно от най-добрите “isekai” аниме, което съм виждал, както и най-доброто “ecchi” аниме, което съм гледал от известно време. За мен това беше отличната му забавна стойност. В анимето никога не е имало скучен момент и много се смях на комедийните измислици и усещах героите през по-сериозните моменти. Анимето протича доста добре и е перфектна комбинация от “ecchi” и сюжетни елементи. Всичко, което мога да направя сега, е да се надявам, че бъдещите вноски както в жанрите “ecchi”, така и в “isekai” следват подобен път като този на “Isekai Maou to Shoukan Shoujo no Dorei Majutsu”.