Isuca

Isuca

19/03/2019 Off By boris

Бедният Шиничиру Асано има най-лошият късмет. Родителите му са го изоставили и избягали в Европа. Ако това не е достатъчно само по себе си, те едва ли са му оставили пари, за да се грижи за себе си. За да плаща наем и да има покрив над главата си, той трябва да работи. За съжаление, той е просто уволнен от последната си работа и като ученик в гимназията, той няма много други перспективи.

Една вечер той е нападнат от чудовище подобно на стоножка на път за вкъщи. Шиничиру е спасен от мистериозно момиче с лък и стрела, което по-късно открива, че е Сакуя Шимазу, красива ученичка, която посещава неговото училище. Но когато по-късно помага на наранено момиче, той открива две неща. Първо, пострадалото момиче изобщо не е човек, а по-скоро “некомката”, котка с две опашки. И второ, Сакуя идва от семейство екзорсисти, които са защитавали човечеството от нечестни чудовища и духове от поколения.

Тъй като Шиничиру е отговорен за освобождаването на некомата, Сакуя привлича помощта си в повторното улавяне на демона, но това е само началото на връзката на Шиничиру със Сакуя. Оказва се, че семейството на Шимазу се нуждае от иконом и просто се случва, че Шиничиру се отличава с готвене и обича да почиства! Може да не е мечтаната му работа, но ако плаща наем и поставя храна на масата …