Saenai Heroine no Sodatekata

Saenai Heroine no Sodatekata

19/03/2019 Off By boris

Отоку Томоя Аки е обсебен от събирането на аниме и леки романи от години, като се привързва към различни серии с завладяващи истории и герои. Сега, той иска да има шанс да предостави същото преживяване на другите, като създаде своя собствена игра, но за съжаление, Томоя не може сам да изпълни тази задача.

Той успешно набира приятелката си от детството Ерири Спенсър Савамура, за да илюстрира и литературната критичка Юта Касумигаока да напише сценария за своя визуален роман, докато той го ръководи. Супер-групата в ръка, Томоя се нуждае единствено от вдъхновение, за да основава проекта си и за щастие се среща с красивата, послушна Мегуми Кату, която след това моделира като герой в неговия роман.

Използвайки познанията, които има, Томоя създава нов доуджин кръг с надеждата да докосне сърцата на тези, които играят играта му. Това, което той не осъзнава, е, че за да се позовават на тези емоции, създателите трябва да изпитат същите чувства в собствения си живот.

Честно казано, историята не е изцяло креативна, но това не й пречи да бъде забавна. Идеята на главния герой прави всичко, за да преследва мечтата си много приятно, включително в действителност. Но ситуациите, създадени в хода на поредицата, са смешни, донякъде приятни и обикновено принуждават да се усмихват онези, които гледат. С шеги, които се вписват добре в ситуацията, която се случва в момента. В определени моменти тези шеги или смешни моменти се смесват малко с феновете и честно казано, това не ме притеснява много, тъй като поредицата не използва точно това изкушение във всичките си епизоди. Според мен количеството е дозирано правилно, ако мога да се изразя така. Гледайки реакцията на главния герой в тези моменти е смешно, но в определени моменти той просто преувеличава с писъци и уникални реакции.

За да обобщим, историята е съвсем нормална, но ситуациите, създадени в определени моменти, са смешни, което според мен дава положителна точка за серията.