Jitsu wa Watashi wa

Jitsu wa Watashi wa

07/03/2019 Off By boris

Един ден след училище, Асахи Куромине се натъква на истината, че Юко Ширагами, момичето, в което е влюбен, всъщност е вампир. Според правилата на баща й, Юко сега трябва да напусне училище, за да запази истината семейството си в тайна. Въпреки това, Асахи не иска тя да напусне и обещава, че ще запази истинската и природа в тайна. За съжаление, това се оказва по-лесно казано, отколкото на практика, тъй като Асахи е човек, който е лесен разгадаване и не е в състояние да запази тайните си. И това е единственото начало на неговите проблеми – в живота му влизат повече свръхестествени същества и той е принуден да защитава всичките им идентичности или да се изправи срещу последствията. “Jitsu wa Watashi wa” следва Асахи, когато се занимава с новите си приятели и уникалните предизвикателства, които те носят.

Сюжетът тръгва по много груб път от самото начало. След като навлезете няколко епизода, ще започнете да забелязвате, че сте избрали любимо момиче (или момче, предполагам) подсъзнателно. И ще бъдете обсебени от това момиче (или момче). Но тогава този герой губи цялото си време на екрана и “изчезва” като “поддържащ характер”. И това понякога може да бъде дразнещо. В крайна сметка, заговорът е нещо, което или харесвате, или не. И развитието на характера е бавно, ако не и несъществуващо. Ще започнете да забелязвате, след като споменат колко Асахи „се е променил“, че всъщност въобще не се е променил.

Честно казано, единствените герои, които се промениха са Нагиса и Микан. Останалите остават същите, повече или по-малко, до края на анимето. Това наистина зависи от вашата гледна точка, но въпреки възходите и спадовете, това аниме е обикновено и приятно. И сюжета, макар и с малък напредък. Можеше да е по-добре изработен. Анимацията и озвучението, също са на добро ниво.

Лекотата е освежаваща, особено след предишните сезони, така че това със сигурност е аниме, което трябва да гледате, ако сте в настроение да се отпуснете. Комедията е малко по-добра от средностатистическа. Романтиката също оставя място за подобрение. Но за мен това аниме е един от акцентите на сезона си.