Ushio to Tora

Ushio to Tora

07/03/2019 Off By boris

Ушио Аотсуки е упорит ученик от гимнацията и син на ексцентричен свещеник в храм, който прекарва живота си без грижа за твърденията на баща си, за чужди чудовища, известни като йкай. Обаче, един ден той се грижи за храма, докато баща му е на работа, неговите домакински задължения го водят до шокиращо откритие: в мазето той намира заплашителен йокаи, набита от легендарното копие на звяра.

Въпросният звяр е Тора, известен със своята разрушителна сила, който се опитва да принуди Ушио да го освободи от петстотингодишния си печат. Ушио не вярва на думите му и отказва да го освободи. Но когато внезапното огнище поставя приятелите и дома му в опасност, той остава без избор, освен да разчита на Тора, единствената му застраховка е древното копие, ако той излезе извън контрол.

Срещата на Ушио и Тора е само началото на невероятното пътуване на дуото в дълбините на духовния свят. С легендарното копие на звяра в ръцете си, Ушио ще разбере колко реален и заплашителен може да бъде светът на свръхестественото.

Въз основа на едноименната манга, “Ushio to Tora” е по същество свръхестествена битка. Тя също има нещо като чувство за старите манги от едно време, прикрепено към него, което се превръща в модерна фантастична история. В първия епизод се срещаме с Ушио и Тора. И на пръв поглед, Ушио може лесно да бъде описан като типично младо момче с горещо кърваво отношение, пълно с енергия, но и добро сърце.

От друга страна, Тора е нещо различно от обикновеното. Той е буквално демон с животински черти и заплашително лице. Анимето установява идеята, че Тора (наречена от Ушио) иска да яде хора, включително приятелите на Ушио. Недостатъкът на плана му е, че Ушио има контрол над Звярното копие, мощен обект, от който той се страхува. Без да постигне целта си, Тора започва доста необичайна връзка с младото момче. Анимацията и озвучението са подходящи за анимето, като цяло и са на много добро ниво. Бих препоръчал това аниме, на всички фенове на аниме адаптациите от 90те години, мисля че това аниме е за вас.