Joukamachi no Dandelion

Joukamachi no Dandelion

07/03/2019 Off By boris

Братята и сестрите на Сакурада живеят нормален живот в типично японско домакинство. Е, това им се иска понеже баща им е кралят. Като членове на кралското семейство, всеки брат притежава уникална способност, а над града са поставени над две хиляди камери за сигурност, за да се уверят, че децата са в безопасност. Нещо повече, всичките девет от тях са определени, като потенциален наследник на трона с решението, че следващият владетел ще бъде избран чрез избори.

Въпреки това, за плахата Акане Сакурада, третата най-голяма дъщеря, която притежава властта да манипулира гравитацията, цялото това внимание е пълен кошмар. С всички камери, които непрекъснато следят кандидатите и дори излъчват действията им в предавания от Сакурада канал, тя решава, че ако стане крал, камерите трябва да си отидат. Но как точно ще убеди обществеността, че е най-подходяща да управлява, ако не може дори да преодолее собствената си срамежливост ?! Изборният сезон е в разгара си, тъй като търсенето на следващия крал започва в “Joukamachi no Dandelion”.

“Joukamachi no Dandelion” е рядко аниме в смисъла, че е ефективно аниме еквивалент на предаване за знаменитости. Първоначално 4-кома манга, историята следва кралското семейство Сакурада, състоящо се от царя и царицата, както и от деветте им деца. Независимо от това, че малката страна изглежда е монархия, действителното решение за това кой от князете и принцесите ще стане следващият наследник на трона се осъществява чрез напълно демократичен процес.

Изкуството е великолепно последователно и светло, невероятно приятно е да се погледне, а също така извежда “Moe”, като най-добрия характер. Ако търсите аниме с наистина добра анимация, това аниме със сигурност ще успее да постигне вашите очаквания.

Като цяло, “Joukamachi no Dandelion” не представя прекалено дълбоки теми, но определено е много добро в показването на възрастта, ценностите и перспективата на героите си, особено в рамките на ограничен период от време. Художественият стил е много привлекателен и като цяло е добър в това, че е уникален, комедиен, забавен и възнаграждаващ, като късче от житейски опит. Все още не знам защо са избрали глухарчета, но едно нещо трябва да се отбележи, че геоите израстват в това аниме и са на друго място, отколкото където са започнали, което представлява промяна и напредък.