K: Return of Kings

K: Return of Kings

04/02/2019 Off By boris

Напрежението се увеличава сред клановете, тъй като Зеленият крал започва да предприема действия, които заплашват да вкарат света в хаос. След смъртта на Златния крал, безопасността на “Дрезденския шинг”, източникът на властта на царете, е под заплаха. Нагаре Хисуи, хитър и тайнствен лидер на “Зелената джунгла” на клана, е решен да осигури мощния шифер по всякакъв начин. Пряко стоящ на пътя му е “Скиптър 4”, Синият клан, оглавяван от техния непоколебим Крал, Реиси Мунаката. Обаче, мрачната гледка на разпадащия се “Дамоклов меч” оставя в опасност стабилността на неговия клан и цялата Япония. В същото време, все още възстановявайки се от трагичните си загуби, Анна Кушина и нейният агресивен клан “ХОМРА” се озовават в играта на Зеления крал. Сред хаоса, Куро Ятогами и Неко остават уязвими, докато техният любим приятел Яширо Исана, Сребърен крал, остава безследно изчезнал.
“K: Return of Kings ” разказва за борбата на останалите кланове срещу силните сили на Зеления крал, когато се появява последния цар.

Това аниме е рядкост по мое мнение. Първият сезон на “К” беше повече загадка, опитвайки се да разберете кой наистина е Широ, този път е за запазване на мира. Този сезон е фокусиран върху всички групи като цяло, а не индивидуално и изследва целта, която всички три царе споделят. Анимацията е грандиозна и далеч надхвърля другите за времето, особено харесвам анимацията в сцени с Мисаки на скейтборда, ясно е, че има много допълнителни грижи за тези видове сцени. Няма много голямо развитие на характера, тъй като героите вероятно са били проучени до пълния им потенциал през първия сезон.

Финалът на този сезон също не разочрова феновете си и както първият сезон, който имаше отличен финал и вторият беше на същото ниво. След този тип завършак се осеща че анимето няма нужда от друг сезон и всичко, което имаше да представи пред феновете си е излято в този незабравим сезон. Бих го препоръчал на всички а за тези, който не са гледали първият сезон, незнам какво чакате. Това е едно аниме, което няма да ви разочарова!