Magi

Magi

05/03/2019 Off By boris

Преди четиринайсет години мистериозните сгради, наречени “Dungeons”, започнаха да се покачват на различни места по света. В тези подземия властва над мощни същества, наричани джинин. Когато човек успешно завладява тъмницата, джините предлагат огромната си сила под формата на метални съдове, като го признават за достоен кандидат за цар. Приключенците от много империи и царства се осмеляват да отидат в подземията в търсене на своите богати съкровища и силата на джините. Въпреки това, пътуването през тях не е лесна задача и само Магите – легендарните магьосници, които избират царе и развиват страни, могат да направят хората.

След като е бил затворен в една стая през по-голямата част от живота си, един млад Маги на име Аладин накрая тръгва на пътешествие, за да опознае света заедно с приятеля си, джинов на име Уго, който може да призове от своята флейта. Чрез поредица от съдбовни срещи, Аладин среща нови различни приятели и съюзници и заедно започват едно приключение, което ще промени съдбата на света.

Илюзия към средновековните народни приказки за “Хиляда и една нощ”, светът на Магите не прилича на никой, който сме видели, че нито черпи основния си вдъхновение от нинджите, фолклора и митологиите на Япония а-ла Наруто, Блеач и др. нито от супергероите на Запада. Предпоставката е тази на един свят, в който мистериозните кули поникват по целия свят, че ако се преодолеят, се предполага, че дава на завоевателите на тези животозастрашаващи подземия магическите сили на джини. Ако това беше типичен шунен, предпоставката щеше да свърши там и щеше да ми бъде обещано с малък брой герои, които неизбежно ще се сблъскат с ожесточени съперничества, мощни приятелства, комедия с шамар и визуално зашеметяващи битки.

Маги, мангата, не беше това, което очаквах, след като гледах анимето. Макар със сигурност арките “Balbadd” и “Magnostadt” със сигурност дават визуализация на неговия потенциал, анимето не се адаптира достатъчно, за да види какво е всъщност Маги. Ако повече церебрални аспекти на Магите ви привлекат, препоръчвам да го прочетете изцяло. Дори ако Магите не са толкова хирургически в изследването на тези въпроси като манга, която се посвещава на интелектуални въпроси, фактът, че той е също толкова удивителен адреналин, който бие сърце и бива изпълнен с действие, трябва да ви убеди да четете Маги и поради тези гореспоменати причини, аз искрено бих препоръчал тази манга както на любителите на “shounen”.