Mahou Shoujo Site

Mahou Shoujo Site

06/09/2019 Off By boris

Всеки ден Айя Асагири мисли да се самоубие. Тя е нападана безмилостно в училище, а вкъщи по-големият й брат Канаме физически я малтретира, за да облекчи академичния стрес, поставен върху него от баща им.

Една вечер, докато лежи будна, желаеща смъртта си, на лаптопа й се появява мистериозен уебсайт, наречен “Magical Girl Site”, който обещава да й даде магически сили. Отначало тя го отхвърля като страховита свада, но когато на следващия ден открва вълшебен пистолет в шкафчето си за обувки, тя не знае на какво да вярва. Решила да го вземе със себе си, скоро отново се натъква на своите побойници. Но този път, отчаяна от каквото и да било, за да я спаси, тя използва пистолета – и нападателите й са транспортирани до близкия железопътен прелез, където са прегазени. Съвестта на Ая не е в състояние да се справи с факта, че е убила с магия двама свои съученици и тя отчаяно се опитва да разбере ситуацията. Въпреки това, когато отново се окаже в беда, тя е спасена от Цуюно Яцумура, нейна съученичка, която може да използва магия, за да спре времето. Този дует има много неща: не само трябва да се бият заедно и срещу други вълшебни момичета, но и трябва да разкрият истината зад уебсайта и апокалиптичното събитие, известно като „Бурята“, което скоро ще настъпи.

“Mahou Shoujo Site” майсторски използва противоречиви изображения, за да съпостави негативните и остри концепции с положителни и надежди идеали. Вземете например главната героиня, тя е показана в началната песен ,с насочен пистолет към главата си и след това изчезва в тънък въздух, след като дръпва спусъка. Тази снимка предполага самоубийство, но при по-нататъшна проверка установяваме, че пистолетът е оформен като сърце и вместо да причини смърт, той кара човек, след като бъде застрелян, да се телепортира на друго място. Главната героиня е способна да използва това като оръжие, но тя вместо това избира да го използва като инструмент за подпомагане на своите другари.

Друг герой отрязва собствените си китки с нож за нож, но използва кръвта от разфасовките си, за да лекува приятелите си. Това превръща символиката на рязане на китката от егоистично и мастурбаторско в безкористно и саможертвено. Използването на изображения, които превръщат самоубийството и самонараняването в положителни неща, е изключително абсурдно противоречие. Показването на традиционно лоши неща по положителен начин, като това подчертава добротата на героите въпреки жестоките им и необичайни обстоятелства.