Sidonia no Kishi

Sidonia no Kishi

06/09/2019 Off By boris

Хиляда години в бъдещето Земята е унищожена от мощни извънземни, известни като Гауна. Въпреки че човечеството е избягало в космоса, гигантските космически кораби, които сега наричат ​​дом, все още постоянно са нападани от странните създания. Пилотиращи подвижни оръжейни части, наречени “Гардес”, човечеството е в състояние да заеме позиция, срещу своите противници, като унищожи техните ядра, като попречи на чудовищата да регенерират защитната си обвивка на плацентата.

В рамките на кораба “Сидония”, момче на име Нагате Таниказе, излиза от дълбините му за първи път в живота си. С невероятно количество време, прекарано в пилотни симулатори по време на изолацията си дълбоко в кораба, той бързо се оказва незаменим актив, за отбранителните сили на човечеството. С възможността да пилотира легендарния Гарде Цугумори, той се бори да защити Сидония от мрачна смърт.

Поредицата е възприемане на жанра „истински мек“ (подобno на “Гундам” и други космически мек манги) по начина, по който само Цутому може да го направи: мега структури и мащаби, които завладяват ума ви. Готови да предизвикате конвенционалните научноизследователски тропи на всеки завой, това е поредица, която приема контекста си присърце.

В артистичен план това може да се определи като „подрязана“, като се разчита на по-малко илюстриране, отколкото преди. Героите са нарисувани доста ясно, дори и по съвременните шонен стандарти, въпреки че има хора, които рационализират всичко това и мангата върши достатъчна работа, като разграничава основните. Вниманието към света на детайлите и това, което той създава, съчетано с необикновена способност за изобразяване на скоростта и въздействието, като същевременно въвеждането на еднообразни и неподвижни дизайни на роботи, прави крайния резултат уникален и напълно прилягащ.

Но по-съществено е включването на умни и леко огънати деконструкции на комедия, харем и битки, които ще ви зашеметят. Това е позиционирано на фона на сега обезпокояващо истинско чувство за опасност и предстояща гибел … смъртта не е необичайна в “Sidonia no Kishi”, но е създадена като по-скоро въздействаща.