Full Metal Panic! Invisible Victory

Full Metal Panic! Invisible Victory

07/09/2019 Off By boris

Буйната ученичка Канаме Чидори и войникът Соуске Сагара се радват на блажен гимназиален живот. Спокойните им дни обаче са нарушени от заплашителната терористична организация Амалгама. Леонард Тестароса, член на организацията, която притежава „Шепот“, се стреми да придобие Канаме и нейните знания. Битката на Канаме и Соуске срещу Амалгама започва точно в техния собствен квартал, който в крайна сметка ги отвежда на лов по целия свят. От екзотичните земи на Лаос до безплодния мексикански бряг Соуске трябва да събере много информация, за да успее да свали Амалгама. Междувременно способностите на Канаме растат, но с това нараства и неудовлетвореността й, тъй като решителността й намалява. Заловени в интензивна игра на криеница, както и стратегически сюжети, двойката се опитва да се свърже и да се развие извън собствените си граници.

С нов режисьор и студио анимето се осеща като глътка свеж въздух. Честно казано, почти усетих, че анимето никога не ни е напуснало въпреки разликата от 13 години между сезоните. Признавам също, че “Full Metal Panic: The Second Raid” е сред едно от любимите ми мек анимета, така че очакванията ми за този сезон, бяха високи. Ако не сте гледали този сезон, направете си услуга и го направете сега. “Full Metal Panic! Invisible Victory” няма да ви дава с лъжици информацията, особено след като този сезон започва без никакви абсурдни ретроспекции.

“Invisible Victory” е аниме от 12 епизода, която дава на феновете това, което са искали и това е нов сезон пълен с изненади. Измина доста време от издаването на франчайза по телевизията и се опасявах, че бремето може да е причиниоа щети на поредицата. Този сезон обаче оправда очакванията ми, докато вдигна залозите, от които се нуждаеше. Въпреки че сюжетът може да не е прекалено освежаващ, той все още улавя същността на франчайзинга, който обичах през всичките тези години. За мен възраждането на “Full Metal Panic” е победа само по себе си.