Comic Girls

Comic Girls

07/09/2019 Off By boris

Каоруко „Хаос“ Моета е млада художничка на манга, която е загърбена от късмета, по всички възможно начини. Тя иска да нарисува манга за момичетата от гимназията, но нейните разкази са скучни, изкуството й не е вдъхновяващо и настойките и са слаби. За щастие нейният загрижен, раздразнен редактор излеза с много добра идея: да итласка малко хаос в живота си за да бъде малкопо-социална. И така, по нейна препоръка, Хаос се премества в общежитие за художници на манга. Скоро се среща с останалите жители на общежитието: Цубаса Кацуки, шонен художник на манга; Руки Ирокава, която рисува еротична манга, популярна сред жените; и Коюме Коизука, артист “shoujo”, която също като Хаос все още не е сериализирана. Бързо създавайки приятелство с тези момичета, Хаос намира ново вдъхновение за своята манга и продължава да развива творчеството си.

“Comic Girls” е витрина от ежедневието на тези художници на манга. Ще успее ли Хаос най-накрая да направи своя дебют и да стане сериализирана? Нито едно от момичетата не знае, но всички ще направят всичко възможно, за да си помогнат взаимно да станат най-добрите артисти, които могат да бъдат.

Въз основа на популярната едноименна манга представена на 4 панела “Comic Girls” е комедия и “slice of life” аниме, което ни дава рядката възможност да видим какъв е животът на един амбициозен художник на манга и вида на борбите, с които те трябва да се сблъскат, докато се опитват да балансират личния си живот с професионалната си кариера. Първият епизод от поредицата ми направи доста добро впечатление и свърши чудесна работа, тъй като ми беше любопитно да видя дали Као ще успее да се побере в общежитието и да заживее заедно с колегите си, манга художници на нейната възраст и да се научи от тях, за да спаси кариерата си като художник на манга за период от само една година. Радвам се, че реших да гледам това аниме докрай, тъй като беше едно, което наистина си заслужаваше времето отделено за него.